2013. szeptember 30., hétfő

Derek Prince - A kereszt keresztülhúzta a sátán követelését 16.

Nézzük meg a Lukács 11,21-22-őt. Újra arról szól, hogy mit tett Isten Krisztussal és általa a kereszten.

"Mikor az erős fegyveres őrzi az ő palotáját, amije van, békességben van. De amikor a nálánál erősebb reájövén legyőzi őt, minden fegyverét elveszi, melyhez bízott, és amit tőle zsákmányolt, elosztja."

Az erős fegyveres a Sátán. A nálánál erősebb viszont JÉZUS! Ez történt a kereszten. A Sátán volt az erős ember, a fegyveres, és amíg őrizte a palotáját, senki nem tudott tenni semmit. Azután jött Jézus, és három dolgot tett: először is, legyőzte őt, másodszor elvette minden fegyverét, a Sátán vádlásának alapját az emberi nemmel szemben, és harmadszor pedig szétosztotta a javait. Minden áldást, amit a Sátán ellopott Ádámtól, visszaadott Jézus az emberi nemnek: az ártatlanságot, a békességet, egészséget, bővölködést, minden jó dolgot, amivel Isten ellátta Ádámot, a Sátán pedig ellopta tőle. Jézus újra lehetővé tette számunkra, hogy ezeket a javakat birtokoljuk. Azokról a javakról van szó, melyeket az elnyomó olyan sokáig biztonságban őrzött, mert senki nem volt, aki elég erős lett volna, hogy megbirkózzon vele, legyőzze őt, és elvegye a javait.
De a kereszten Jézus ezt megtette. Szeretném még egyszer elmondani, hogy Jézus legyőzte a Sátánt, elvette a fegyvereit, lefegyverezte őt és azután visszaállította azokat az áldásokat, amelyeket a Sátán ellopott tőlünk, az ádámi nemzetségtől. Egy másik utalás a Zsoltár 69,5-ben található erre. Ez is messiási zsoltár. Jézus szenvedését írja le Dávid által, és észrevehetitek, hogy Jézus használt ebből különböző idézeteket. 

"Többen vannak fejem hajszálainál, akik ok nélkül gyűlölnek engem, hatalmasok a vesztemre törők, akik ellenségeim alap nélkül, amit nem ragadtam el, azt kell megfizetnem."

Angolban "azt kell helyreállítanom" szerepel. Ez a kereszten megtörtént. A Sátán elvette, Jézus visszaadta. Hogyan? Legyőzte őt, a Sátánt. Elvette az ő fegyverzetét, és szétosztogatta az ő javait. Azt mondja a gyülekezetnek:
"Gyertek barátaim, minden amit elveszítettetek, itt van, rátok vár. A Sátán nem tud megállítani benneteket. Le van győzve, nincs tovább fegyvere."

Ezért meg kell értenünk, hogy nem kell félnünk az ördögtől, neki kell félnie tőlünk. Neki nincsenek fegyverei, nálunk vannak fegyverek. Ha elolvassátok az Efézus 6,12-őt, akkor látjátok, hogy a fegyverek a miéink. Hogyan történt a változás? A kereszt által. Ennek két következménye van. Az első; a Sátán szünet nélkül küzdeni fog, hogy a kárhoztatás állapotában tartson benneteket. Ez a fő célja, hogy valamilyen módon bűntudatba vigyen váratlanul, állandóan vádolni fog, és erre nagyon erős indítéka van. Addig, amíg nem fogadjuk el a megigazulást, az ő ítéletének ideje el van halasztva. Nagyon erős önző célja van ezért a kárhoztatással. Másodszor; csak akkor tudjuk legyőzni a Sátánt, ha elfogadjuk Isten igazságát hit által!