2013. szeptember 2., hétfő

Kenneth E. Hagin - Szövetségi áldás

És szolgáljátok az Urat a ti Isteneteket, akkor megáldja a te kenyeredet és vizedet; és eltávolítom tiközületek a betegséget. El sem vetél, meddõ sem lesz a te földeden semmi; napjaid számát teljessé teszem. — 2MÓZES 23,25. 26.

Amíg Izrael a szövetségben járt, nem volt beteg közöttük. Nincs feljegyezve, hogy valaki is idõ elõtt meghalt volna, amíg betartották a szövetséget. Nem haltak meg se csecsemõk, se fiatalok, se középkorúak. Mivel a betegséget az Úr eltávolította közülük, egész életüket betegségek nélkül élték le, azután egyszerûen csak átaludtak a halálba. Amikor eljött az eltávozásuk ideje, rátették kezüket gyermekeikre, áldást mondtak felettük, lefeküdtek, kilehelték a szellemüket és hazaköltöztek.

Mi közünk lehet nekünk ehhez? Isten ugyanaz az Isten most, mint aki akkor volt! A Biblia azt mondja, hogy Õ nem változik. Isten ellene volt a bûnnek az ó szövetségben, és ellene van az új szövetségben is. Isten ellene volt a betegségnek az ó szövetségben — és ellene van az új szövetségben. Isten gondoskodott a gyógyulásról az ó szövetségben — és gondoskodott az új szövetségben is.

Megvallás: Én szeretem és szolgálom az Urat, az én Istenemet, mint az Újszövetség hívõje. Jézus eltávolította tõlem a betegséget. Ha vár még az Õ visszajövetelével, napjaim számát teljessé teszi!