2013. szeptember 9., hétfő

Derek Prince - A kereszt keresztülhúzta a sátán követelését 9.

Évekig kellett küzdenem, hogy odáig eljussak, hogy legyen bátorságom ahhoz, hogy kimondjam: "Megfeszíttettem Krisztussal." Arra gondoltam, mi fog történni? Elszabadul a pokol. Legrosszabb szokásaim azonnal vissza fognak térni. És így is volt. De azután megtanultam, hogy ragaszkodjak a megvallásomhoz. "Megfeszíttettem Krisztussal.” Ha új lépést teszel Isten felé, és az egész pokol elszabadul, dicsőség az Úrnak érte! Akkor biztos, hogy a jó oldalon vagy, mert az ördög nem nagyon zavartatja magát, amíg félúton vagy, de ha előre mozdulsz Isten felé, akkor ellened mozdul. Ha aknák robbannak körülötted, akkor mondhatod azt: Dicsőség az Úrnak! 

Úgy, ahogy a vidéki újságíró, aki egy új személyes rovatot indított. Egyik reggel ott ült a hivatalában, és egy emberről interjút készített, amikor egy nagy tégladarab bezuhant az ablakon, és betörte. Az újságíró azt mondta: "Tudtam, hogy ez a személyes rovat nagy siker lesz!" Tehát ne zavartasd magad, ha az ördög téglája bejön az ablakon! Sújts oda, ahol a legsebezhetőbb. Csak megfelelően meg kell vallanunk mindent, amit Krisztus megszerzett a kereszten. Megfelelően megvallani: "Megtisztultam az Ő vére által, meggyógyultam az Ő sebeiben. Megfeszíttettem Ő vele, nem én élek többé, Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek többé nem én, hanem él bennem a Krisztus." Ez a váltság. 

Az óember meghalt és az új ember Krisztus benned, Krisztus énbennem. Az élet, amelyet most élek, nem az örökkévalóságban, hanem itt és most, amelyet én élek most az én családomban, otthonomban, minden problémámmal, ellenállással, félreértéssel, kísértéssel, próbákkal együtt, azt nem a magam hitéből élem, hanem Isten Fiában való hitben, aki szeretett és önmagát adta énérettem.
Figyeljétek meg ezt a helyettesítő cselekedetet! Meghalt az én helyemen, az óemberem megfeszíttetett Őbenne, hogy Ő, az új ember élhessen énbennem.