2013. szeptember 10., kedd

Kenneth E. Hagin - Isten bélyege

És [Isten] kihozá õket ezüsttel és arannyal, és nemzetségeikben nem volt egy beteg sem.
— ZSOLTÁROK 105,37.

Istennek az volt a terve — az Írásokból láthatjuk —, hogy minden, ami Izraellel kapcsolatos, magán viselje a bõség és a siker bélyegét. Továbbá, a betegségnek és a gyengeségnek nem volt helye közöttük. És ennek így kell lennie a Gyülekezetben is. Mindennek, ami a Krisztus Testével, az Újszövetség Gyülekezetével kapcsolatos, magán kell viselnie a jólét, a siker, a gyógyulás, a bõséges ellátás és az egészség bélyegét. Amit Isten Izraellel kapcsolatban mondott, azt a Gyülekezetre is vonatkoztatta. A Róma 1,16 azt mondja:

„Mert nem szégyenlem a Krisztus Evangéliumát, mert Istennek ereje az minden hívõnek üdvösségére…”

Scofield megjegyzi, hogy az ‘üdvösség’-nek fordított görög és héber szavak magukba foglalják a szabadítás, a biztonság, a megõrzés, a gyógyulás és az egészség (épség) fogalmát.
A Jézus Krisztus Evangéliuma akkor nem más, mint Isten ereje a szabadulásra. Isten ereje a biztonságra és a megtartásra. Isten ereje a gyógyulásra és az egészségre.

Megvallás: Én Isten gyermeke vagyok. Tagja vagyok a Krisztus Testének. Magamon viselem a jólét, a siker,  a gyógyulás, a bõséges ellátás és az egészség bélyegét. A Jézus Krisztus Evangéliuma Isten ereje számomra a szabadulásra, a biztonságra, a megtartásra, a gyógyulásra és az egészségre.