2013. szeptember 30., hétfő

R. Liardon - Evan Roberts 1.

"Isten valamennyi „tábornoka” közül a Walesből származó fiatal evangélista, Evan Roberts története a legszomorúbb számomra. Kétség nem férhet hozzá: ennek a dél-walesi szénbányákból felszínre bukkant, szinte még gyermek prédikátornak megadatott, hogy jóvol­tából ébredés köszöntsön a világra. Tapasztalatlansága, az általa átvett kijelentések korlátozott volta valamint démonikus erők befolyása mi­att azonban jóval a rendelt idő előtt ért véget hihetetlen szolgálata.
Mielőtt megvizsgálnánk életét, szeretném világosan az Olvasó ér­tésére adni, hogy az itt föltárt igazságokat nem kritikául szánom. A napfényre tárt tanulságokat építés céljából vonom le - hogy nemzedé­künk megőrizhesse szívét, jól sáfárkodjék a kenettel, és az ébredés tü­zének hevében is győzedelmeskedjék.

Evan John Roberts 1878. június 8-án született Henry és Hannah Roberts rendíthetetlen kálvini-metodista otthonában. Úgy hiszem, „az ébredési evangélista szelleme” már ekkor fejlődni kezdett az életé­ben. Ezt a szellemet Evan szülei igen hathatósan táplálták és érlelték a kiváló adottságú, érzékeny gyermekben. A családot jól ismerték Is­ten Igéje és a kemény munka iránti szeretetéről. A család minden egyes tagjának - nem számított, hogy milyen fiatal - megvolt a maga elnyűtt Bibliája.

Szeretnék most a figyelmedbe ajánlani valamit: ha szülő vagy, a gyermekeid számára is tedd lehetővé, hogy bekapcsolódjanak Isten munkájába! Nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos taní­tani és képezni a gyermekeket Isten dolgaiban. Meg kell tanulniuk imádkozni, Isten Igéjét tanulmányozni és a kenetre figyelni. Arra is ta­nítsd meg őket, hogy veled együtt imádják az Urat; mutasd meg, mi­képp kell ezt tenniük. Az ébredések tüze amiatt is kialhat, ha a szülők csak beadják gyermekeiket a gondozóba, ahelyett, hogy a maguk he­lyén beállítanák őket Isten munkájába. A csecsemőknek és totyogó­soknak valóban bölcsőde való, de eljön az idő, amikor már képesek megérteni a helyes viszonyulást, és őket is be lehet vonni az evangélizációs szolgálatba!