2013. szeptember 2., hétfő

David Wilkerson - Krisztus, az Új Szövetség főpapja 6.

Istennek hála, az Úrnak ez a szolgája a második lehetőséget választotta. Gyorsan felismerte: nem vagyok főpap. Ezért inkább az egyetlen és kizárólagos Főpaphoz, Jézus Krisztushoz fordult, így imádkozott: „Uram, nem tudom, mi történt. Te azonban azt ígérted, hogy szövetséged által támogatsz engem. Én pedig hiszek neked.”
„Azt parancsoltad nekem, hogy irányítsam minden gondolatomat arra, hogy engedelmeskedjek igédnek. Most azonban nincs meg bennem az ehhez szükséges erő. Gonosz gondolatok rajzanak az elmémben, és én nem tudom őket megállítani. A Sátán gyötör engem ezekkel a gondolatokkal. Jézus, te szövetséget kötöttél, amely szerint új szívet és új szellemet adsz nekem. Azt mondtad, hogy megbocsátasz nekem, és megőrzől, és Szent Szellemed képessé tesz majd a győzelemre. Most azért, Uram, bátran alapozok szövetségedre, hogy elnyerjem mindazt az erőt, amelyet Szellemed által megígértél. Hittel hagyatkozom erre az erőre, és bízom benned, hogy megszabadítasz a nyomorgatómtól.”
A lelkész leírta, hogy ez után várta, hogy mikor következik el az Úr szabadítása. Es Isten valóban megszabadította őt mennyei erővel - könyörülete, kegyelme, ereje és a Szent Szellem tüze által.
Nem elég csupán tudni arról, hogy van főpapunk a mennyben. Látnunk kell azt is, hogy ő irgalmas, vigasztaló főpap: közbenjár értünk minden szenvedésünkben és kísértésünkben. Nem számít, miben vagyunk, milyen kísértéssel kell szembenéznünk: ő előbb tudja, mint mi. Jól tudja, hogy ez mit jelent számunkra, ezért várhatunk irgalmat a részéről.
Szerető főpapunk sosem tartja vissza tőlünk megbocsátását. Mindenkor kész arra, hogy ránk árassza mindazt a kegyelmet és irgalmat, amelyre szükségünk van. „Mert te jó vagy, Uram, és megbocsátasz, nagyon szereted mindazokat, akik hozzád kiáltanak.” (Zsolt 86,5) „Irgalmas és kegyelmes az Úr, türelme hosszú, szeretete nagy.” (103,8) „...mert az Úrnál van a kegyelem, és gazdag ő, meg tud váltani.” (130,7)
Minden, amit Isten biztosít számunkra, igen bőséges - több mint elég, több mint kielégítő, több, mint amire valaha is szükségünk lehet.