2013. szeptember 8., vasárnap

Kenneth E. Hagin - Társörökösök

Ez a Szellem bizonyságot tesz a mi szellemünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk. Ha pedig gyermekek, örökösök is; örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak… — RÓMA 8,16. 17.

Gondolod, hogy azok az emberek, akik az ó szövetség alatt éltek nagyobb áldásokban részesülhettek, mint azok, akik az Úr Jézus Krisztus Gyülekezetében vannak? Gondolod, hogy azok az emberek, akik az ószövetség alatt éltek részesedhettek az anyagi áldásokból, jól és egészségesen élhettek, a Gyülekezet tagjai azonban nem? Gondolod, hogy a Gyülekezetnek, Krisztus Testének, Isten Fia Testének, a Szerelmes Fiú Testének szegénységtõl sújtottan, lesoványodva, az éhségtõl meggyötörve, betegen és szenvedések közepette kellene végigküszködnie az életét, miközben ezt énekli: „Koldusként vándorlok itt, hõségen és fagyon át…”? Felejtsük el végre az ilyen gondolatokat!
A Biblia kijelenti, hogy Krisztus örököstársai vagyunk! Isten fiai! Isten gyermekei! Isten királyságában! Nem koldusok vagyunk! Új teremtmények vagyunk. Áldottabbak mindenkinél.

Megvallás: Maga a Szent Szellem tesz bizonyságot az én szellememmel együtt, hogy én Isten gyermeke vagyok. Mivel pedig én az Õ gyermeke vagyok, ezért én az Õ örököse vagyok. Örököse Istennek, az univerzum teremtõjének, és örököstársa Jézus Krisztusnak!