2013. szeptember 11., szerda

David Wilkerson - Krisztus, az Új Szövetség főpapja 9.

Hogyan tisztult meg hát a próféta lelke? Miként szabadult meg a vétkeitől? Maga végezte el, saját akaratából, elhatározásából és erőfeszítésével? Nem. Csupán hitt, és várta, hogy a Szellem elvégezze a munkáját. Igéjéhez híven az Úr mindent elrendezett. Egy szeráfot küldött Ézsaiáshoz izzó parázzsal a kezében, és megérintve a parázzsal Ézsaiás száját, megtisztította az ajkát. A próféta megtisztult – és mindezt a trónon ülő végezte el.
Egyértelmű, hogy Ézsaiás előre látta Krisztus eljövendő szolgálatát. Ezért szól így ma hozzánk: Nem Uzzijjá volt az egyetlen leprás. Mindannyian leprások vagyunk, akiknek tisztulásra van szükségünk. Ehhez nem elegendőek a testünk cselekedetei és a saját erőfeszítéseink. Az egyedüli erő, amely győzelemre segíthet minket, a Szent Szellem tüze.
Ez az új szövetség lényege. A régi szövetség célja az volt, hogy megmutassa: leprások vagyunk, és nem tudjuk magunkat meggyógyítani. Új szövetségével azonban ezt üzeni nekünk Isten: Gyermekem, tudom, hogy te nem vagy képes rá. Ezért én adom meg neked, amire szükséged van. Tudom, hogy a szíved gonosz, ezért új szívet adok neked. Azt is tudom, hogy nincs erőd arra, hogy a tetszésemre légy. Ezért késztetlek: vágyakozz arra, hogy elnyerd az én jó tetszésemet. Elveszem hústestedből a kőszívet, és hús-szívet adok neked. Lehet, hogy mindezt most nem érted. Én azonban elküldöm hozzád Szellememet, aki mindenre megtanít majd téged. Amikor beléd költözik, szívedbe és elmédbe írja minden parancsolatomat. Ettől kezdve éjjel és nappal veled lesz az én igém. Mindezt megteszem érted.
Ne feledd: az erő mindig az övé, nem pedig a miénk! A Szent Szellem hozza működésbe azt a kegyelmet és irgalmat, amelyet Krisztus ad nekünk, ha hiszünk az ő üdvözítő hatalmában. Lesz valakid a dicsőségben – az Istenember, aki nem feledte el, hogy ő is ember volt, ezért megindítják érzéseid és szükségeid. És Szellemével nagyobb mértékben tölt be, hogy kimunkálja teljes szabadulásodat a bűn erejétől és hatalmától. Ehhez neked mindössze egyetlen lépést kell megtenned: hinned kell.
Járulj a Főpap elé, és kérd: töltsön be még jobban Szellemével, hogy megszabadulhass!