2013. szeptember 24., kedd

David Wilkerson - Az Új Szövetség lerontja a sátán erődjét 5.

AZ EDDIGIEKBEN MIKEÁS CSAK EGY RÉSZÉT MUTATTA MEG AZ UTOLSÓ IDŐK KÉPEINEK- MOST AZONBAN A TÖRTÉNET TÖBBI RÉSZÉT IS LÁTHATJUK.

„De [angolban: „ennélfogva” – a ford.] én az Urat várom, a szabadító Istenben reménykedem: meg is fog hallgatni Istenem!” (Mik 7,7) Az „ennélfogva” szóhasználat itt azt jelenti, hogy „tekintetbe véve”. Ezt mondja Mikeás: Tekintetbe véve mindezt a romlást és pusztulást, én az Úrhoz fordulok. Felkeresem őt imában, és hitben, bizalommal várom.
Az idők jeleit olvasva Mikeás híven megmutatta az Izraelt megfertőző erkölcsi hanyatlást. Ekkor azonban tekintetét elfordította a társadalomban látott pusztulástól, kapzsiságtól és mohóságtól. Többé már nem a gyülekezet lecsúszására és megalkuvására összpontosította a figyelmét. Lényegében ezt mondja Izraelnek: Az országban valóban szellemi éhínség van. Egy olyan erkölcsi földcsuszamlás kellős közepén vagyunk, amely még egyetlen korábbi generációt sem sújtott ennyire a történelemben. A népünk lelkét reménytelenség tartja fogva, és ez pusztulást és hanyatlást eredményez. És az esztelenség, amely a gyülekezetben folyik, Isten szemében utálatos. Mi, őrállók, mindezt tisztán látjuk. Ezért megdorgáljuk a gyülekezetet, és komolyan figyelmeztetjük. Állhatatosan kiáltunk, hogy mindenki, aki hall minket, felkészüljön az ítéletre.
Végtére azonban – folytatja Mikeás – tekintetünket nem a társadalom borzalmas állapotára függesztjük. Hiszen egy igazi őrálló nem csupán pallossal fenyeget, hanem hirdeti Isten szövetségi ígéreteit is. Nem azért beszélünk ezekről, mert az eljövendő dolgokról való prófétálással ijesztgetni akarunk titeket. A célunk inkább az, hogy felkészüljetek mindenre. Ennek érdekében elmondjuk nektek, mit tervez Isten a népével a káosz közepette. Azt akarja, hogy a szent maradék megismerje, milyen szívvel van hozzájuk.
Mikeás itt a szent maradékról tett említést. Megmutatta, milyen kilátásuk van azoknak, akik elhagyják a világi örömöket és foglalatosságokat azért, hogy Isten orcáját keressék. Ma is van az Úrnak ilyen maradék népe, amely nem a jövőbeli elkeseredésre vagy az egyház romlására tekint. Tud róla, mert az Úr őrálló szolgája hűségesen figyelmeztette, mégis inkább Isten szószólójának valódi üzenetére figyel: Forduljatok el mindenféle romlástól, amely körülöttetek zajlik, és tekintsetek fel az Úrra! Keressétek az ő arcát, és várjatok rá! Ő megőriz titeket, és betölti minden szükségeteket.