2013. szeptember 25., szerda

Kenneth E. Hagin - Az élet törvénye

Mert a Jézus Krisztusban való élet szellemének törvénye megszabadított engem a bûn és a halál törvényétõl. — RÓMA 8,2.

Dr. John G. Lake misszionáriusként ment el Afrikába 1908-ban. Azon a vidéken, ahol élt, bubópestis tört ki. Emberek százai haltak meg. Õ gondozta a betegeket és temette el a halottakat. Végül az angolok küldtek egy segélyhajót gyógyszerekkel, és egy orvosi alakulatot. Az orvosok felkérették Lake-t a hajóra, és megkérdezték tõle:
— Mit használt Ön eddig, hogy megvédje magát?
— Uraim — felelte Lake —, én hiszem, hogy az Élet Szellemének törvénye Krisztus Jézusban megszabadított engem a bûn és a halál törvényétõl. Ameddig én az élet ezen törvényének a világosságában járok, egy baktérium sem fogja rám akasztani magát. 
— Jobb lenne, ha a mi megelõzõ gyógyszereinket használná — gyõzködték az orvosok.
— Nem — mondta Lake —, de úgy vélem, önök szívesen elvégeznének egy kísérletet velem. Vegyenek mintát abból a habból, ami kijön az áldozatok tüdejébõl a halál bekövet kezte után, és vizsgálják meg a mikroszkóp alatt. Azt fogják látni, hogy rengeteg baktérium marad még életben egy ideig az ember elhalálozása után. Azt a habot tegyék a kezembe és vizsgálják meg a mikroszkóp alatt. Ahelyett, hogy életben maradnának, a baktériumok azonnal el fognak pusztulni.
Az orvosok elvégezték a kísérletet, és amit Lake mondott, igaznak bizonyult. Amikor az orvosok azon morfondíroztak, hogy vajon mi okozhatta ezt, Lake azt mondta: — Ez az Élet Szellemének a törvénye a Krisztus Jézusban.

Megvallás: Az Élet Szellemének a törvénye a Krisztus Jézusban megszabadított engem a bûn és a halál törvényétõl.