2013. június 2., vasárnap

Tom Marshall - A bizalom: az elkötelezettség ára 8.

A bizalom felépítése

A másik emberbe vetett bizalmunk és az ő meg­bíz­ha­tó­sá­gá­nak felépítése

1. Ne felejtsd el, hogy kockázatokat kell vállalnod! Nincs ingyen meg­sze­rezhető bizalom. A bizalom ára, amint már láttuk, az el­ke­rül­he­tet­­len sebezhetőség, amit az vált ki, hogy a dolgok kimenetelét a má­sik em­berre bízzuk.

Azt szoktuk mondani, hogy a bizalmat ki kell érdemelni, és ez igaz is, ugyanakkor nem tudom bebizonyítani, hogy megbízható va­gyok, ha va­laki nem vállalja azt a kockázatot, hogy megbízik ben­nem. A Lukács 19-ben, a tálentumok példázatában a szolgák csak azért kaphattak le­he­tőséget arra, hogy bebizonyítsák hűségüket, mert a nemesember előbb vállalta azt a kockázatot, hogy rájuk bízza pénzét.

2. Amikor elkezdesz megbízni valakiben, azokra a képességeire építs, amelyekben erős, ne azokra, amelyekben gyenge, vagyis olyan dolgokkal bízd meg, amiket meg tud csinálni, amiket szeret csi­nál­­ni, amelyekben biztonságban érzi magát! Ez különösen fontos gyer­me­­kek, új vagy gyakorlatlan alkalmazottak esetében, és ezzel a ku­darc esé­lyét is csökkentjük. Az is lényeges, hogy bizalmunk első lé­pé­seit gyor­san kövessék újabbak.

3. Ne késlekedj a dicsérettel, ha sikerült teljesítenie a feladatot, és fejezd ki, hogy megbízol benne! A bizalom tiszteletet is jelent, és ha va­lakit bizalomra méltónak tekintenek, az csodálatos élmény. “Jól va­gyon jó és hű szolgám, kevesen voltál hű, sokra bízlak ezu­tán, menj be a te uradnak örömébe.”

Ugyanebből az okból bizalomra való képességünk is növekszik, ha megvalljuk hi­tün­ket: “Megbízom benned”. A hit és a megvallás itt is együtt jár, mint minden esetben.

4. Jellemed legyen a hűség és a megbízhatóság példája! Az em­be­rek különösen a gyermekek modellek alapján tanulnak. Csak ak­kor fogják erénynek tekinteni a meg­bíz­ha­tó­sá­got, és csak akkor fog­nak erre törekedni, ha azt látják, hogy azok, akikre felnéznek, és aki­ket a legjobban tisztelnek, mint például a szülők, vezetők és más fon­tos szerepet betöltő emberek, következetesen gyakorolják.