2013. június 9., vasárnap

Dave Hunt - A hét hegyre épült város 9.

Jézus azt mondta követőinek, hogy ne a földön gyűjtsenek kincseket, hanem a mennyben. A római katolikus egyház nem engedelmeskedett ennek a parancsnak, és hihetetlen mennyiségű kincset halmozott fel, amelynek „a legfőbb sáfára és gondviselője a római pápa...”. Egyetlen egyház, város, múltbeli vagy jelenkori vallásos intézmény vagyona sem jöhet még csak közelébe sem annak a vagyonnak, ami a római katolikus egyház birtokában van. Egy nemrég megjelent újságcikk egy konkrét helyen található kincsnek csak egy részét írja le:

"Napvilágra került Lourdes [Franciaország] mesés kincse, amit a katolikus egyház 120 éven át titokban tartott... Hírek keringtek évtizedeken keresztül arról a felbecsülhetetlen értékű műkincsgyűjteményről, ami arany serlegekből, gyémántveretes feszületekből [ezek igen távol vannak attól a vér áztatta kereszttől, amelyen Jézus meghalt] és olyan ezüstökből és drágakövekből áll, amit a hálás zarándokok adományoztak az egyháznak.
Miután a héten az egyház sajtószóvivője elszólta magát, az egyházi vezetők beleegyeztek, hogy nyilvánosságra hozzák a gyűjtemény egy részét... Kinyitottak [néhány] a padlótól a mennyezetig érő szekrényt, amelyekben 59 db tömör aranyból készült kehely, gyűrűk, feszületek, szobrok, súlyos arany brossok voltak láthatók, és ezek közül nagyon sokat drágakövek díszítettek.

A többi kincs között szinte jelentéktelennek tűnik az a gyémántokkal ékesített Notre Dante de Lourdes-i „korona”, amit egy párizsi aranyműves készített 1876-ban. Az egyház elöljárói azt mondják, hogy a gyűjtemény értéke felbecsülhetetlen.
„Fogalmam sincs, hogy mekkora lehet az értéke - mondja Pierre-Marie Charriez atya, a szentély vagyonának kezelője, majd hozzáteszi: de minden bizonnyal felbecsülhetetlen...”

Az út másik oldalán egy épület áll, amelyben több száz [antik] egyházi ruha, palást, püspöksüveg és vállöv található „ezek közül sokat vastag aranyfonálból szőttek...
„Maga az egyház szegény - állítja Charriez atya és maga a Vatikán is.” [Az itt talált kincsek csak egy részét képezik annak, amit egyetlen helyen, egy franciaországi kisvárosban, Lourdes-ban őriznek!"