2013. június 30., vasárnap

R. Liardon - Maria Woodworth-Etter 3.

Isten ma is sok nőt hív el, hogy szolgálják Őt különféle területeken. So­ha ne engedd, hogy egy vallásos szellem kitörölje belőled, amit Isten mondott neked! A vallás szereti elnyomni a nőket és szolgálatukat, kü­lönösen a fiatalokat. Meg kell tanulnod kérdés nélkül engedelmeskedni Istennek. Elképzelhető, hogy ha Maria fiatal kora óta engedelmeskedett volna Istennek, akkor a gyermekei nem haltak volna meg. Nem azt mondom, hogy Isten ölte meg a gyerekeket, hanem arról van szó, hogy ha nyíltan engedetlenek vagyunk Istennek, akkor cselekedeteinkkel ajtót nyitunk az ördög munkája előtt. Az ő munkája pedig a pusztítás. Is­ten ezzel szemben életet ad. Tanuld meg, hogy bátran engedelmeskedj Istennek! A bátorság felgerjeszti Isten erejét, és vádlóid elnémulnak a jelenlétedben. Ezenfelül keress olyan erős asszonyokat, akiknek stabil szolgálatuk van, és tanulj tőlük! Engedd, hogy Etter testvérnőnek ezek a szavai felkavarják a szívedet:

„Kedves testvérnő a Krisztusban, kívánom, hogy ami­kor hallod ezeket a szavakat, Isten Szelleme rád száll­jon, és akard megcselekedni azt, amit Isten kijelölt számodra. Itt az ideje, hogy az asszonyok hagyják a bennük levő fényességet ragyogni, hogy előhozzák el­ásva rozsdásodó talentumaikat, és használják ezeket Isten dicsőségére. Tegyenek meg mindent, ami kezük ügyébe esik, bízván az Úrban, aki erőt ad, aki azt mondta: ‘Soha nem hagylak el.’ Ne hivatkozzunk a gyengeségünkre! Isten a világ erőtleneit használja, hogy megsemmisítse a bölcseket. Mi a Magasságos Is­ten fiai és leányai vagyunk. Nem kellene-e megbecsül­nünk a mennyei elhívást és megtennünk mindent, hogy megmentsük azokat, akik a halál völgyében és árnyékában ülnek? Nem küldte-e Isten Mózest, Áront és Mirjámot vezetőkül? Bárák nem mert szembeszáll­ni az ellenséggel, csak ha Debóra vezeti az élcsapatot.
Az Úr a saját választása szerint támasztott férfiakat, nőket és gyerekeket - ilyen volt Hanna, Hulda, Anna, Fébé, Nárcissus, Triféna, Persis, Júlia, a Máriák és a Pál apostollal együttműködő nőtestvérek. Vajon ma kevésbé kellene a nőknek munkálkodni Krisztus or­szágában és szőlőjében, mint akkor?'”

Keresd Isten Szellemét! Ha hív, válaszolnod kell. Kérdés nélkül en­gedelmeskedj Istennek! Ő majd foglalkozik a részletekkel.