2013. június 12., szerda

David Wilkerson - AZ ÚJ SZÖVETSÉG ÉS A BENNÜNK LAKÓ SZENT SZELLEM EREJE 4.

ÍGÉRETÉNEK IGAZOLÁSÁRA ISTEN EGY LÁTOMÁST HASZNÁLT FEL. ELVITTE EZÉKIELT EGY VÖLGYBE, AMELY TELE VOLT SZÁRAZ CSONTOKKAL, ÉS ITT KÉPSZERŰ TANÍTÁST ADOTT NEKI.

Isten különleges módon jelentette ki Ezékielnek az új szövetség ígéretét. Azonban másik látomást is mutatott neki, ami ugyanolyan csodálatos volt.
Így ír erről Ezékiel: „Akkor az Úr rám helyezte kezét, kivezetett engem az Úr szelleme által, és letett a síkság közepén, ami tele volt csontokkal. Körülvitt engem azok mellett mindenfelé, és láttam, hogy nagyon sok csont volt a völgyben, és már nagyon szárazak voltak.” (Ez 37,1-2)
Miután Isten megmutatta Ezékielnek a száraz csontokkal teli völgyet, ezt kérdezte a prófétától: „Emberfia! Fel fognak-e éledni ezek a csontok?” (3. v.) E kérdés által Isten valami nagyon jelentős dolgot mondott Ezékielnek: Ezek a csontok a te népedet jelképezik. Szárazak, kifehéredtek, porladók – egyáltalán nincs bennük élet. Ezékiel, te egy holt gyülekezetnek prédikálsz. Beszélhetsz nekik, amit csak akarsz arról, hogy hagyják el bűneiket, és szerezzenek új szívet. Elmondhatod nekik, hogyan ölik meg őket a bűneik mennyire nagy szükségük van arra, hogy felkeljenek, és új életben járjanak. De kérdezlek téged, Ezékiel: Képesek-e erre ezek a száraz csontok? Képesek-e életre kelni, és figyelni a szavaidra? Kijöhetnek-e hirtelen a sírjukból, csupán azért, mert te vádbeszédet mondtál felettük? Feltámaszthatják-e magukat a holtak? A régi szövetség érvénye alatt ez nem lehetséges.
Sok évet töltöttem azzal, hogy élettelen, száraz csontoknak prédikáltam. Szeretnék odakiáltani az előttem álló élettelen hívőknek: „Miért hagyjátok, hogy a bűn tönkretegyen és elpusztítson titeket? Keljetek fel tisztátalanságotok sírjából, és járjatok szentségben!” Ha a lelkük beszélni tudna, ezt válaszolnák: „Nem tudom megtenni, prédikátor. Nem látod, hogy halott vagyok? Nincs erőm megtenni, amit kérsz, mert nincs bennem élet.”
Azt mondtam, hogy hívők ugyan, de halottak. Hogyan lehetséges ez, ha üdvösséget csak az kaphat, akiben a Szent Szellem munkálkodik? A halált, amelyről beszélek, Pál írja le a Róm 7-ben. Ez a halál sújtja mindazokat a hívőket, akik a törvény cselekedetei által próbálnak tetszeni Istennek. Pál ezt írja: „én pedig törvény nélkül éltem egykor, de mikor jött a parancsolat, a bűn feléledt. … Mert a bűn kiinduló (tám)pontot talált a parancsolat által: megcsalt engem (tévútra vezetett), és megölt általa.” (Róm 7,9.11). Másképpen szólva: Amikor a szentséget és a világtól való elkülönülést hirdettem az új szövetség ereje nélkül, a bűnös népet még inkább a halál felé taszítottam. Azáltal, hogy arra ösztönöztem őket, hogy próbálják még szigorúbban megtartani a parancsolatokat, és igyekezzenek még tisztábban élni, hamarosan rájöttek, hogy saját erejükből nem tudnak engedelmeskedni.