2013. június 6., csütörtök

Kenneth E. Hagin - Mi a helyzet Pál tövisével?

Ha pedig nem ûzitek ki annak a földnek lakosait a  ti  színetek  elõl, akkor, akiket  meghagytok közülük, szálkákká  lesznek  a  ti  szemeitekben, és tövisekké  a  ti  oldalaitokban, és  ellenségeitek lesznek néktek a földön, amelyen lakoztok. — 4MÓZES 33,55.

— Úgy  látszik,  te  valamire  nem  emlékszel,  Hagin testvér — Pál beteg volt egész életében. — Nem, én nem emlékszem erre. — Tövis adatott a testébe. — Hol olvastad a Bibliában, hogy a tövis a testben betegséget jelent? — Sehol!
Tanulmányozd az Igéket. Lásd meg, hogyan használja  a  Biblia  ezt  a  kifejezést.  Az  Ószövetségben  Isten  azt mondta  Izraelnek:  „Ha  nem  ölitek  meg  azokat,  akik  a Kánaán  földjén  laknak,  amikor  elfoglaljátok  a  földet,
tövisekké  lesznek  oldalaitokban.  Gyötörni  fognak titeket.” (4Móz. 33,55.  Józs. 23,13. Bír. 2,3)
Pál pontosan elmondja, hogy mi volt a tövis: „…a sátán angyala,  hogy  gyötörjön  engem…” (2Kor. 12,7) Ahová  csak ment  prédikálni,  ez  a  gonosz  szellem  elõtte  ment,  és  a nyomában volt, és mindent, amit csak tudott megpróbált összezavarni.  (Pál  azt  nem  parancsolhatta  meg  a  gonosz szellemnek, hogy hagyja el a földet, mert az ördögnek joga van addig itt lenni, amíg Ádám bérleti joga le nem jár.) Így a betegséget és a testi bajt nem lehet elválasztani a sátántól — õ okozza ezeket. Jézus úgy viszonyult a betegséghez, hogy rendíthetetlenül hadat üzent a sátánnak.

Megvallás:  Mivel  a  betegség  és  a  testi  baj  az  ördögtõl van, én  Jézus példáját és magatartását követem, és úgy kezelem ezeket, ahogy  Jézus is tette!