2013. június 16., vasárnap

David Wilkerson - AZ ÚJ SZÖVETSÉG ÉS A BENNÜNK LAKÓ SZENT SZELLEM EREJE 5.

 „...meghaltunk annak, ami fogva tartott minket...” (6. v.) Pál ezt mondja nekünk: A törvény jó volt, de lehetetlen volt megtartani; ám megmutatta nekem, milyen mérhetetlenül bűnös vagyok. Ami jónak látszott, az vitt engem a halálba.
Mindazok a hívők, akik a régi szövetség alapján érdemszerző cselekedetekkel szolgálják Istent, még mindig halottak, vagyis képtelenek elnyerni Isten tetszését, és engedelmeskedni neki. Teljesen erőtlenek. Ezért van olyan kimondhatatlanul nagy szükségünk arra, hogy megértsük: belénk kell költöznie a Szent Szellemnek.
Ezékiel a Szellemmel való megtöltetés látomása által megtudhatta, milyen új munkát akar végezni Isten a Szent Szellem által. Az Úr teljesen megnyitotta Ezékiel szemét, és lényegében ezt közölte vele: Ezek a száraz csontok egyedül oly módon fognak valaha is életre kelni és engedelmeskedni nekem, ha az én Szellemem beléjük költözik, és elvégzi bennük a munkáját. Ez csakis a bennük lakó Szent Szellem által mehet végbe.
Ekkor Isten utasította Ezékielt, hogy a következőket hirdesse: „Ti száraz csontok, halljátok az Úr igéjét! Így szól az Úr e csontoknak: Íme, Én Szellemet hozok (adok) belétek, hogy föléledjetek. Inakat adok rátok, húst rakok rátok, és beborítlak benneteket bőrrel, és adok belétek Szellemet, hogy föléledjetek. És megtudjátok, hogy én vagyok az Úr” (Ez. 37,4-6).
Ami ezután következett, az Isten természetfölötti munkája volt. Először nagy zaj kíséretében minden erősen megremegett. Majd hirtelen azt látta Ezékiel, hogy a száraz csontok felemelkednek, és egymáshoz illeszkedve testet formálnak. A következő pillanatban hús jelent meg a csontokon. Milyen csodálatos látomás! Isten feltámasztotta az élettelen csontokat, hogy mint edényekbe, beléjük tölthesse Szellemét.
Anélkül, hogy erről tudomása lett volna, Ezékiel az új szövetség üzenetét hirdette meg. Így szólt az üzenet: Ti holt férfiak és nők, halljátok az Úr szavát! Egyedül úgy győzhetitek le az életeteket romboló bűnt, ha Isten Szelleme elvégzi bennetek a munkát. Be kell költöznie az életetekbe, és át kell vennie fölöttetek a teljes uralmat. Csak ő kelthet életre titeket, hogy engedelmeskedni tudjatok Istennek.
Ez az üzenet az új szövetség lényege. Egyszerűen kifejezve: Isten Szelleme elvégzi bennünk azt, amire mi, testi emberek, sohasem lennénk képesek. Hogyan történik ez? Úgy, hogy bennünk lakik. Az új szövetség lényege az, hogy a Szent Szellem betölti az életünket, és a hitre válaszul adott ígéretek által munkálkodik bennünk.