2013. június 27., csütörtök

R. Liardon - Maria Woodworth-Etter 2.

A polgárháború alatt Maria megismerte P. H. Woodworth-t, akit egy fejsérülés miatt leszereltek és hazaküldtek. Viharos gyorsasággal egy­másba szerettek, és hamarosan összeházasodtak. Farmerkodni kezd­tek, de munkájuk során semmi sem jött össze. Úgy tűnt, minden összeomlóban van.

Az évek során Mariának hat gyermeke született. Megpróbált tehát rendes családi otthont teremteni, mialatt az Úr folyamatosan hívta őt. Maria fájlalta, de hitvesi és anyai szerepe miatt nem tudott válaszolni Isten hívására. Olyan emberhez ment feleségül, aki nem vágyódott a szolgálat után, hat gyermeket nevelt, és eléggé beteges is volt. Hirte­len hatalmas tragédia rázta meg otthonát. A hat Woodworth gyerek közül öt meghalt betegségben. Maria képes volt összeszedni magát ezután a szörnyű esemény után, de férje soha nem tudta kiheverni a fájdalmat. Maria mindent megtett, hogy segítsen rajta, miközben nevel­te egyetlen megmaradt lányát. Ezekben a szörnyű pillanatokban sem keseredett meg Isten felé, és nem keményítette meg a szívét a veszte­ség miatt.

Maria választ akart kapni arra, hogy miért sújtották ezek a csapá­sok a családját. Nem adta fel, hanem elkezdte tanulmányozni Isten Igéjét. Ahogy olvasta, megértette, hogy Isten nemegyszer használt nő­ket a Bibliában. Elolvasta Jóel próféciáját arról, hogy Isten ki fogja tölteni a Szellemét férfiakra ÉS nőkre. Maria felnézett az égre, és azt mondta: „Uram, én nem tudok prédikálni! Nem tudom, mit mond­jak, és nincs semmi végzettségem.”

De folytatta az olvasást, és további igaz­ságokat talált Isten Igéjében, mialatt az elhívásával küszködött. Később így írt erről: „Minél tovább kutattam, annál erősebben vádolt a lelkiismeretem.” Eközben Mariának volt egy csodála­tos látomása. Angyalok jöttek a szobájá­ba, és elvitték nyugatra - prériken, tava­kon, erdőkön, folyókon keresztül. Egy hosszú, széles földet látott, melyen arany kalászok ringtak. Ahogy kitárult a kép, elkezdett prédikálni - a kalászok pe­dig földig hajoltak! Jézus azt mondta neki: „Ahogy a gabona eldőlt, úgy fognak az emberek is eldőlni” - a prédikációja gyümölcseként. Végül Maria rájött, hogy soha nem lesz boldog addig, amíg nem adja meg magát Isten hívásának. Ez után a nagy látomás után alázatosan „igen”-t mondott Isten elhívására, és kérte Őt, hogy kenje fel nagy erővel.