2013. június 23., vasárnap

David Wilkerson - AZ ÚJ SZÖVETSÉG ÉS A BENNÜNK LAKÓ SZENT SZELLEM EREJE 8.

AHOGYAN JÉZUS NEM TUDOTT MIT KEZDENI AZOKKAL, AKIK NEM HITTEK BENNE, ÚGY A SZENT SZELLEM SEM TUD TENNI SEMMIT AZ ÉLETÜNKBEN, HA HITETLENSÉG REJTŐZIK BENNÜNK.

Életbevágóan fontos Jézus minden követőjének, hogy ne múltbéli tapasztalatai alapján ítélje meg Isten új szövetségi ígéreteit. Ha teljesen átadjuk magunkat a szövetségkötéskor tett ígéreteknek – egész lényünkkel hiszünk bennük, bízunk abban, hogy Isten táplálja a hitünket, és megtartja a szavát a Szellem vonatkozásában -, akkor tudni fogjuk, hogy az eredmény teljesen Istenen múlik. És így megállhatunk majd az ítélet napján, mert hűségesek maradunk. Nem szabad lemondanunk arról, hogy vágyakozzunk Isten megígért áldásai után.
Volt az életemben egy pont, amikor örökkévaló jövőmet Isten szövetséges ígéreteire kellett bíznom. Elhatároztam, hogy lelkemet kockáztatva rábízom magam az ő esküjére. így fordultam a mindenható Istenhez: „Uram, elhiszem, hogy Szent Szellemedet adtad nekem. Hiszem, hogy egyedül ő szabadíthat meg engem a láncoktól, amelyek megkötöznek. Hiszem, hogy meggyőz, vezet, és győzelemre segít. Hiszem, hogy általa engedelmeskedni tudok a te szavadnak. És abban is hiszek, hogy sosem hagy el engem, és azt sem engedi, hogy én magam elszakadjak tőled. Nem akarom akadályozni Szellemed munkáját az életemben. Várok rá, hívom őt, és bízom benne – akár éljek, akár haljak.”
Nekünk is azt kell tennünk, amit Ezékielnek parancsolt az Úr: imában kérni a szövetséget. Emlékeztetnünk kell a Szent Szellemet arra, hogy mi mindent ígért nekünk Isten. Ezt kell mondanunk neki: „Szent Szellem, a mennyei Atya azt ígérte, hogy szívembe költözöl, és én komolyan vettem ezt az ígéretet. Átengedem magam, és együttműködök veled, mert szent akarok lenni. Azt mondtad, hogy segítesz nekem az Úr útján járni és engedelmeskedni minden szavának. Nem tudom, miként tervezed ezt véghezvinni – de megesküdtél, és te nem hazudhatsz. Mindez meg van írva, Szent Szellem. Jöjj hát, és végezd el bennem a munkát! Lelkemet teljesen rábíztam erre az ígéretre.”