2013. július 11., csütörtök

R. Liardon - Maria Woodworth-Etter 7.

Úgy hiszem, hogy manapság Isten azért nem néz jó szemmel néhány gyülekezetet, mert nem engedik meg az embereknek, hogy nyíltan és szabadon kifejezzék magukat Isten felé. Ha az emberek ezt nem tehe­tik meg, akkor Isten Szelleme nem tud mozogni rajtuk. Vannak, akik félnek attól, hogy a gyülekezetben érzelmek nyilvánulnak meg. Ha ez otthon történik vagy egy sportrendezvényen, az persze nem problé­ma. Bizonyos vallásos okokból fakadóan azonban úgy gondolják, hogy a gyülekezetben csendesen és higgadtan kell viselkedni. Hadd mond­jak nektek valamit! A Mennyben nem csend és nyugalom honol. Né­hány embert keserves csalódás fog érni, amikor meghal, és a Menny­be kerül. Meg kell majd tanulniuk, hogyan örvendezzenek együtt ve­lünk, mert a Menny tele van élettel és energiával! Sok okunk van a ki­áltozásra - itt is és ott is!

A gyülekezetekben Isten friss mozgására van szükség. És akár tet­szik, akár nem, Isten mozgása befolyással van az érzelmekre. „Hát én nem hiszem el, hogy Istennek tetszik ez a kiáltozás és tánc” - mondhatod erre. A kiáltás és tánc nem Isten megnyilvánulásai, ha­nem egyszerűen a mi reagálásaink Isten erejére. Vajon bedughatja-e valaki az ujját a konnektorba úgy, hogy közben mozdulatlan marad? Mennyivel kevésbé leszünk mozdulatlanok, ha megérintjük Istent! Amikor Isten megérint, akkor az ember reagál. Mire te azt mondod: „Na de mi van a szélsőségekkel?” Erre én azt felelem, hogy miért né­zed az árkot, amikor az autópályára kéne szegezned a figyelmedet?

Koncentrálj az igazira, és a hamis el fog halványulni! Amikor Isten ereje rád árad, azt élvezni fogod. Amikor valamit élvezel, annak han­got is adsz. Tehát tanuld meg az igazságot arról, hogy Isten mit sze­ret az Ő imádóiban, aztán cselekedjél aszerint!
Ha pedig azon aggódsz: „Mindenki rólunk fog beszélni!”, erre én azt mondom: „És akkor mi van?” Az igazság túléli a hazugságot. Amit az emberek nem értenek, azt üldözik. Hazudtak Jézusról, de Ő még most is él. Amikor majd azok az emberek átélik Isten igazi érintését, meg fogják változtatni a véleményüket.

„De mi van, ha elveszítjük a pénzünket?” Miért, a pénz az istened? Hadd emlékeztesselek arra, hogy a pénz nem ment meg lelkeket. Is­ten Szelleme az, aki az embereket Jézushoz vonzza. Amikor engedel­meskedünk a Szellemnek, akkor Jézust emeljük fel. Nincs más mód vagy út. Ha gyülekezetvezető vagy, az Isten parancsa számodra, hogy engedelmeskedj a Szent Szellemnek, és tanuld meg az Ő útjait. Isten Igéje azt mondja, hogy akiket a Szent Szellem vezet, azok Isten fiai. (Róm 8,14) Engedd hát, hogy vezessen!

Hogyha az emberek engedik, hogy a Szellem vezesse őket, akkor a látomások meg fognak szaporodni az egyházban. Szellemben felnőtté kell válni, hogy bármilyen problémával vagy gonosz szellemmel el­bánjunk. A New Age vallásai nagyon mélyen beleásták magukat a go­nosz szellemi birodalomba. Ez olyan megfélemlítést gyakorol az egy­házra, hogy sokan nem merik kellő odaszánással keresni Istent. A szellemi birodalomba beletartozik mind Isten, mind a démonok. Ha nem a Szent Szellem a vezetőd, amikor oda belépsz, ki vagy szolgál­tatva a démonoknak. A New Age-esek nem Jézus Krisztussal lépnek a szellemi birodalomba; saját akaratukból mennek, de olyan területre jutnak, ahol megcsalattatnak. Jézus vére nélkül semmik vagyunk. Van, aki attól fél, hogy ha követi Istent természetfeletti módon, akkor azzal fogják vádolni, hogy belekeveredett a New Age-mozgalomba. Ha követed Isten Szellemét, Ő tisztán fog tartani téged.

Nyisd meg a gyülekezetedet Isten mozgása előtt, és tanulj azoktól, akik előtted járnak! Ahol Isten Szelleme, ott szabadság és - igen - rend van. Nem a kontroll megfélemlítő tilalomrendszeréről vagy a fe­lekezeti szabályokról beszélek. Az emberek éhesek arra, hogy lássák Is­tent, és szabadok legyenek. Néhányan képesek a kontinens másik vé­géről is eljönni, hogy halljanak valakit, aki igazán ismeri Istent és a Szellem megnyilvánulásait.