2013. július 1., hétfő

Derek Prince - A váltság a kereszten 7.

A másik oldala a képnek, ami nem olyan jó, az az 5 Mózes 28,15-68-ban van, és nem tévedek amikor azt mondom, hogy ez a rész átok.

(15) Ha pedig nem hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, hogy megtartsad és teljesítsed minden parancsolatát és rendelését, amelyeket én parancsolok ma néked: reád jönnek mind ez átkok, és megteljesednek rajtad.

Tehát átkok fognak beteljesedni rajtad, és nem számít, hogy milyen messzire mész el, Isten útján az átkok még gyorsabban haladnak.

(16) Átkozott leszel a városban, és átkozott a mezőn.
(17) Átkozott lesz a te kosarad és a te sütőteknőd.
(18) Átkozott lesz a te méhednek gyümölcse és a te földednek gyümölcse, a te teheneidnek fajzása és a te juhaidnak ellése.


A terméketlenség része az átoknak szellemileg és fizikailag is.

(20) Bocsát az Úr tereád átkot, bomlást és romlást mindenben, amit kezdesz vagy cselekszel, mígnem eltöröltetel és míglen gyorsasággal elveszel a te cselekedeteidnek gonoszsága miatt, amelyekkel elhagytál engem.
(21) Hozzád ragasztja az Úr a döghalált, míglen elemészt téged arról a földről, amelyre bemégy, hogy bírjad azt.


Jegyezzétek meg, hogy a döghalál része az átoknak.

(22) Megver téged az Úr szárazbetegséggel, hidegleléssel, gyullasztó és izzasztó betegséggel, aszállyal, szárazsággal és ragyával, és üldöznek téged, mígnem elveszel.

Izzasztó betegség: malária a modern héberben.

(25) Az Úr megszalaszt téged a te ellenségeid előtt, egy úton mégy ki őreá, és hét úton futsz előtte, és a föld minden országának rettentésére leszel.

Nem tudsz megállni az ellened irányuló erők előtt.

(27) Megver téged az Isten Egyiptomnak fekélyével, és süllyel, varral, viszketegséggel, amelyekből ki nem gyógyíttatol.

Tehát ez az átok: karbunkulusok, bőrbetegség, fekély, kiütések, süly, a daganatok másképpen. Egyszer imádkoztam egy emberért, 46 éves volt és születése óta viszketegségben szenvedett és nem tudta megállni, hogy ne vakarózzon. Én megátkoztam ezt a betegséget, és először életemben megtudtam, hogy mit jelent vakarózni, ami ugye egy kis dolog. De ha negyven év után szűnik meg, akkor az nagy megkönnyebbülés.

(28) Megver téged az Úr tébolyodással, vaksággal s elmezavarodással.

A tébolyodás vagy más néven őrültség, elmebetegség átok. A vakság is átok, az elmezavarodás is átok, utóbbit a tudomány úgy hívja, hogy idegösszeroppanás.

(29) És tapogatni fogsz délben, amint tapogat a vak a sötétségben, és szerencsétlen leszel a te útaidban, sőt elnyomott és kifosztott leszel minden időben, és nem lesz, aki megszabadítson.

A szerencsétlenség átokra utal. Az elnyomás is az átok része. Hány keresztény él elnyomás alatt? Ha elnyomás alatt vagy, akkor csüggedés van rajtad, ez is az átok része. Kifosztott leszel, becsapnak, az örökségedből kiforgatnak. Egy kicsit tovább haladva, a 33. vers végén:

(33) ...sőt elnyomott és megnyomorított leszel minden időben, melyeket látnak szemeid.
(34) És megtébolyodol a látványtól, amelyet látni fognak a szemeid.
(35) Megver téged az Úr gonosz kelésekkel a te térdeiden és combjaidon, amelyekből ki nem gyógyíttathatol, talpadtól fogva a koponyádig.


Minden bőrbaj az átoknak különleges része. Kicsit továbbmegyünk.

(41) Fiakat és leányokat nemzesz, de nem lesznek a tiéid, mert fogságra jutnak.

Vajon nem a modern Amerikának az átka ez? Hány nyugat-amerikai fiatalember élvezi gyermekeit? Nagyon-nagyon kevés. Több probléma van, mint amennyi áldás a modern Amerikában. Mi a probléma? Az engedetlen szülők. Soha nem a gyerekkel kezdődik. Ha elolvassuk az V. Mózes 28,11-et, ha engedelmeskedünk Istennek, akkor az életünkben megvalósul "a menny a földön". Ha ez nincs meg, akkor az ok: "engedetlenség”. Egyetlen egyszerű szó ez.