2013. július 4., csütörtök

Dr. Leaf - A Férfi–Nő Kapcsolatról

A házastársi kapcsolat néha frusztráló és nehézkes lehet, ám nem kellene ennek így lennie! A kapcsolatok sikere az agyban kezdődik el – és a másik megértésére törekszik –, majd választásainkon keresztül a szellemben fejeződik be, ami tudja az igazságot. 

A férfi és női agy különbségeivel foglalkozó könyvemben bemutatok három lényeges területet:
• egymás kiegészítői és nem versenytársai vagyunk
• összeférhető a két fél
• kipótoljuk egymás hiányát
A férfi és a nő úgy lett alkotva, hogy kiegészítsék egymást, ezért egyéni erősségeinken keresztül exponenciálisan jobban teljesítünk együtt. Ez ugyanúgy érvényes a férj–feleség kapcsolatra, mint az apa–lánya és anya–fia közti kapcsolatra, személyi és szakmai téren is.
Nem kell doktori fokozat ahhoz, hogy rájöjjünk, a férfi és a női nem különböző. Nem egyformán gondolkodunk, nem ugyanúgy beszélünk és viselkedünk. Ezek a különbségek nem a környezetünkből vagy a neveltetésünkből származnak; Isten tervezte el így. Ahogyan az 1.Mózes 1:27-ben áll: az Úr a férfit és a nőt saját képmására teremtette.
A Ki kapcsolta ki az agyad? könyvemben a Férfi és női visszaemlékezés közti különbség című fejezetben ezt is részletesen tárgyaljuk. Ez több mint egy általános, házasságról szóló előadássorozat. Kulcsfontosságú betekintést ad, és segít jobban megérteni az ellenkező nem rejtélyes viselkedését. Ezen kívül gyakorlati tanácsokkal lát el, hogyan tudjuk megjobbítani kapcsolatunk minőségét.
Mindenki saját magát adja, és egyediségét fejezi ki férfiasságán vagy nőiességén keresztül. Ha akarjuk, ha nem, szükségszerűen naponta kapcsolatba kerülünk az ellenkező nem képviselőivel! Meg kell küzdenünk azért, hogy az elménk ne váljon mérgezetté, és megértsük egymást! Ezáltal egyébként növeljük az intelligenciánkat, az egészségünket, és meghosszabbítjuk életünk éveit.
Hogy miért fontos ez? Álljon itt egy kijózanító gondolat: kutatások bizonyítják, hogy azok a házaspárok, akik cinikusak egymással és veszekedősek, 40 százalékkal lassabban gyógyulnak, ha megbetegednek, mint azok, akiknek jó a kapcsolatuk a házastársukkal, és hálásan viszonyulnak egymáshoz.