2013. július 9., kedd

Derek Prince - A váltság a kereszten 11.

Feleségemmel együtt egy házaspárral foglalkoztunk tegnapelőtt otthonunkban, akiknél a szellemi probléma gyökere a depresszió volt. Ez gyermekkoruk óta kínozta őket, és a neveltetésük okozta ezt bennük, az anyagiakhoz való viszonyuk miatt. Elmehettek a másik szélsőségig és mondhatjátok, hogy én teljesen pozitívnak értékelem, hogy egy fiatal nemzedék nem ismert szükségeket, ezért lenézi az anyagi bővölködést, amely éppen olyan illogikus, mint a másik szélsőség. De a középút most Istennek az útja. Nagyon óvatosnak kell lennem, mert néhányan bizonyos államokból úgy érezhetik, hogy róluk van szó. Azt mondhatnám, hogy az USA bizonyos területe - Tennessee és Missouri körül - táptalaja a szegénység démonának. Ez nagyon figyelemreméltó dolog, nem akarok ezzel senkit bántani, hiszen bizonyos módon teljesen tárgyilagos vagyok, kívülről nézem, idegen vagyok, bár azonosultam az amerikaiakkal állampolgárságban. De megtanultam, hogy ha valakinek a hátterét megnézzük, akkor sokszor a problémát is jobban megértjük. Nagyon figyelemreméltóak ezek az ellenségek, akik ellenünk vannak irányítva az engedetlenség miatt. Most nézzük meg újra az 5 Mózes 28,48-at:

Szolgálod majd a te ellenségedet, akit rád bocsát az Úr, éhen és szomjan, mezítelen és mindennek szűkében, és vasigát vet a te nyakadra, mígnem elpusztít téged.

Ez egy átok:, éhség, szomjúság, mezítelenség, szükség mindenben. Egy szóval mi ez? Az abszolút szegénység. Mi ez? Áldás, vagy átok? ÁTOK!

Nézzük most meg Jézus keresztre feszítésének hátterét, és lássuk meg, hogy minden feltételt betöltött, pontosan: nem evett 24 óráig, éhes volt. Saját maga mondta egyik utolsó szavában, hogy szomjas. Ez nem egy vallásos kép: mezítelen volt, mert egy ember abban az időben négy ruhadarabot viselt, és ezt a négy ruhadarabot felosztotta egymás között a négy katona a kereszt alatt. Minden katona kapott egy ruhadarabot, és ezután volt még egy varrás nélküli köntös, amelyet nem vágtak szét, és ezért sorsot vetettek rá. Tehát nem volt Jézuson ruha a kereszten, ez része az átoknak. Ennek be kellett teljesednie. Ne hagyjátok, hogy a szép vallásos képek megcsaljanak. Jézus a kereszten minden tekintetben teljesen azonosult az átokkal. Miért? Hogy nekünk áldásunk legyen. A tetőpont pedig az, hogy mindenben "szűkölködött". Szó szerint megfosztották mindenétől. Semmije sem volt, se pénze, még sírja sem, ahová eltemessék. Jézust idegen sírba temették. Barátja sem volt, rokona sem volt, mindene hiányzott. Teljes szűkölködés. És tudjátok, miért történt ez? Ez mint a mi helyettesítőnkkel történt vele a helyünkben, és az indíték a szeretet volt.