2013. július 8., hétfő

Derek Prince - A váltság a kereszten 10.

5 Mózes 28,47: Amiatt, hogy nem szolgáltad az Urat, a te Istenedet örömmel és jó szívvel mindennel bővölködvén...

Gondoljátok, hogy valaki olyan ostoba lehet, hogy ezt nem teszi?! Nekem hihetetlen, hogy valaki ezt visszautasítsa, és mégis, Isten népének legnagyobb része éppen ebbe a kategóriába tartozik. Nem szolgálják az Urat, az Ő Istenüket örömmel és jó szívvel bővölködvén. Mi így a választási lehetőségünk?

5 Mózes 28,48: Szolgálod majd a te ellenségeidet, akiket reád bocsát az Úr, éhen és szomjan, mezítelen és mindennek szűkiben, és vasigát vet nyakadra, míglen elpusztít téged.

Ha Isten ellenünk küldi az ellenséget, akkor tehetsz bármit, ott vagy az ellenség kezében. Számomra ez nagyon ijesztő dolog, hogy az engedetlenség Istent arra indítja, hogy az ellenséget rám küldje. Ez egy rémítő dolog, mert én tudom, milyen az én ellenségem. Elég sokáig és gyakran találkoztam vele ahhoz, hogy felismerjem másoknál is az ilyen ellenséget. Ha Isten démonokat szabadít ránk, akkor nincs menekülés, szolgálni fogod az ellenségedet.

Tudjátok, hogy a szegénységnek van démona? Láttam, hallottam, hogy megnevezte magát, és az ember, akiben volt, remegett, mint a kocsonya. Egyébként egy nagyon jól képzett két diplomás ember volt, jó hírű és nem volt képes állást találni két évig. Több mint 1.000 dollárt költött csak azért, hogy a nevét ismertté tegye vállalatoknál, de nem volt hely számára. Azután eljött hozzánk és azt kérdezte: Mi a probléma? Egy másik testvérrel sikerült lelepleznünk a szegénység démonát, amely megszaggatta, és rémületes volt ezt látni. Van egy másik démon is, amely nagyon különleges. Egy állatorvost hozhatok fel példaként, aki nagyon jó nevű, sikeres. Ez az állatorvos egy nagyon értékes lovat keresett egy nagyon gazdag ember számára. A ló nagyon jól haladt előre a tréningben, és az állatorvos elhatározta, hogy interurbán felhívja ezt az embert, hogy megmondja neki, hogy a lova nagyon jól halad. De valami volt benne, ami állandóan vissza akarta tartani ettől a telefonálástól.
És amíg küszködött vele, a démon megnevezte magát. Ez a takarékosság, a szűkmarkúság volt. Látta, hogy mennyire logikátlan volt az, hogy egy interurbán telefonhívást megvonjon a milliomostól, hogy megmondja neki: a lova jól halad. Ez egy nevetséges dolog volt, nagyon gyakorlatiatlan. Végül leküzdötte ezt, és felhívta. Az ember nagyon boldog volt. Természetesen néhány száz dollárba került ez neki. Ő depresszióval nőtt fel, egy olyan tanítás légkörében, hogy mindig spóroljon, és soha ne élvezze a javait. Nem Amerikából származom, mint tudjátok, de olyan sok emberrel találkoztam tanácsadás közben, és olyan sokszor, hogy amikor az emberek erről a depresszióról kezdenek beszélni, akkor már felismerek egy egészen más tekintetet, és úgy érzem, hogy egy seb maradt a neveltetésük miatt bennük.