2013. július 2., kedd

R. Liardon - Maria Woodworth-Etter 4.

Maria először saját lakóhelyén próbálkozott meg a szolgálattal. Fogal­ma sem volt arról, mit fog mondani, de Isten szólt hozzá, hogy men­jen, és majd Ő szót ad a szájába.

Isten betöltötte igéjét. Amikor Maria először állt ki az emberek elé - többségük a rokonságából került ki - és kinyitotta a száját, az em­berek zokogva a földre estek. Voltak, akik felpattantak és könnyek között kiszaladtak a teremből. Ezek után Mariát sokan megkeresték a környékről. Számos gyülekezetből is felkérték, hogy menjen el és újít­sa meg a közösségüket. Rövid időn belül kiterjesztette a szolgálatát nyugat felé. Kilenc ébredési összejövetelt és kétszáz prédikációt tartott, továbbá két gyülekezetet indított el, amelyeknek vasárnapi isko­lájába több mint százan jártak. Isten értékelte Mariát, és hamarosan kárpótolta az elveszett éveiért.

Volt egy különleges összejövetel egy Devils Den (démonok odúja) nevű városban. Még nem volt olyan szolgáló, aki valaha is sikeres lett volna ott. Az emberek azért jöttek el, hogy gúnyt űzzenek belőle. El­jöttek megnézni a női evangélistát, aki hamarosan összetörve és legyőzötten fog elszaladni a városból. De életük legnagyobb meglepeté­se érte őket! Jóllehet Etter testvér nő volt, de nem olyan, akit csak úgy le lehet győzni. Ismerte a kulcsot a szellemi harchoz, és olyan buzgón imádkozott, hogy az megnyitotta a Mennyet.

Maria három napig prédikált és imádkozott. Senki sem mozdult. Végül a negyedik napon, miközben közbenjárt a városért, szellemi ha­talmával élve megtörte a Devils Den fölött uralkodó démoni erőssége­ket. Imádkozott azért, hogy Isten mutassa be hatalmas módon az ere­jét, hogy megtörjön az emberek merev, formális vallásossága. Azon az estén az emberek végigsírták az összejövetelt, és megtértek Istenhez. Ez volt Isten jelenlétének addigi legnagyobb megnyilvánulása ebben a városban.