2016. június 8., szerda

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - Hálás hozzáállás 2.

Hálás hozzáállás

Már többször utaltam rá, mennyire frusztrált voltam mindaddig, amíg Isten kegyelmét meg nem tapasztaltam. Hogy miért? Mert nem tudtam, hogyan adjam át a dolgok irányítását és a problémáim megoldását az Úrnak. Az áttörés akkor következett be, amikor Isten elkezdett tanítani engem a Szent Szellem szolgálatáról, amit jelenleg is végez.

Mint korábban már említettem, a Biblia huszonöt különböző néven nevezi a Szent Szellemet, ezek közül az egyik a kegyelem és könyörületesség szelleme. Tehát amikor a Szent Szellemről beszélünk, a kegyelem szelleméről beszélünk, ami nem más, mint Isten életünkre áradó ereje, amely segítségével leküzdhetjük bűnös hajlamainkat, és megoldhatjuk minden felmerülő problémánkat.

Már beszéltünk arról, hogy minden jó dolog, ami bekövetkezik az életünkben Istentől származik. Hiszem azt, hogy amíg nem ismerjük fel ezt az igazságot, nem válhatunk olyan hálás szívű emberekké, amilyennek Isten látni szeretne minket.

Mivel emberek vagyunk, még ha keresztények is, mi sem vagyunk mentesek az önzéstől és hálátlanságtól. Imádkozhatunk, és kérhetünk valamit Istentől, és amikor megkapjuk, amit kértünk, megköszönjük és hálásak vagyunk. De ez az érzés nem tart sokáig, nem érzünk hálát, sőt, úgy érezzük, ez jár nekünk. Istennel való kapcsolatunkat az elváró magatartás jellemzi. Eljutunk egy olyan pontig, amikor dühösek leszünk és bosszankodunk, amiért az Úr nem „adja meg” azt, amiről úgy gondoljuk, hogy jár nekünk, mivel a „Király gyermekei vagyunk”. Az Ő gyermekeiként jogaink vannak, van örökségünk, de ehhez elengedhetetlen az alázat. Enélkül érzéketlenek, önhittek leszünk.

Mondok egy jó példát arra, milyen könnyen válhatunk a rossz magatartás prédájává. Azért hiszünk Istenben, hogy egy nagyobb házunk legyen. Aztán megkapjuk, és nagyon hálásak leszünk érte. Majd néhány hónap elteltével azon kapjuk magunkat, hogy állandóan panaszkodunk és zúgolódunk, hogy nem győzzük takarítani ezt a „nagy hodályt”.

Mindannyiunknak milliónyi lehetősége van az állandó panaszkodásra. És pont a panaszkodás az, ami megnyitja az ajtót az ellenség előtt. Egyáltalán nem oldja meg a problémákat, épp ellenkezőleg, kiváló táptalajt jelent a még nagyobb problémák kialakulásához.

Ebben a fejezetben arra szeretnélek bátorítani, hogy nyisd meg a szívedet és engedd meg, hogy az Úr megtanítson arra, hogyan engedd be a Szent Szellemet, a kegyelem és könyörületesség szellemét az életébe, és hagyd, hogy mindennapi életed során segítségedre legyen.

Tanuld meg, hogy a hálás hozzáállás kialakításával hogyan válaszolj arra a segítségre, amit már most is megkapsz, bár nem szolgáltál rá. Ez nem csak egy „köszönöm” kimondása, hanem egy folyamatos hálaadással teli életstílus kialakítása. Ha képes vagy ilyen „hálás hozzáállást” kialakítani, akkor igazi hálát érzel, és köszönetet tudsz mondasz az Úrnak mindazért, amit nap mint nap megcselekszik az életedben.

Fordította: Berényi Irén