2016. június 30., csütörtök

A.W. Tozer - Örökkévalóságra teremtve

És hogy Õ általa békéltessen meg mindent Magával, békességet szerezvén az Õ keresztjének vére által; Õ általa mindent, a mi csak van, akár a földön, akár a mennyekben.
Kol. 1:20.

Férfiak és nők Isten nélkül tehetetlen és reménytelen emberi lények. Jól tesszük, ha emlékeztetjük magunkat arra, hogy a bűn olyan az emberi természetre, mint a rák az emberi testre! Ki vitatja, hogy a bűn tönkretett minket? A  bűn lehúzott minket a mélybe, és így halandó lett a testünk, de Isten soha nem akarta, hogy így legyen.
A férfiak és a nők mentegetőznek, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a mi emberi társadalmunkat teljesen körülvette három ősi átok: Minden elmúlik, időbeli és átmeneti!

Ezért a Szent Szellem hűségesen suttogja és emlékeztet, hogy az Istennek a Felkentje, az örökkévalóságból eljött testben, a Mindenható közöttünk élt, hogy megmentsen minket és ténylegesen az örökkévalóságban legyünk!
Ezt tudjuk tenni: fordítsuk az arcunkat az Örökkévaló felé, kérve, hogy "Isten könyörülj rajtam, bűnösön", hogy végre Isten szándéka szerint az elsődleges helyen legyünk!

Mindenható Isten és Örök Atya, segíts nekem utazásom alatt, hogy az előttem álló időszakot új szemmel láthassam. Tedd lehetővé számomra, hogy az életet a Te fenséged és az örökkévalóság szempontjából láthassam.