2013. október 2., szerda

R. Liardon - Evan Roberts 2.

Hogyan is folytatódhatna az ébredés, ha nincs, aki átvegye a stafé­tabotot? A múltban sok ébredés, illetve evangélista kihagyta a gyere­keket a számításból. Emiatt Isten kénytelen volt keresni egy másik nemzedéket, hogy feléleszthesse azt a tüzet, amelynek sohasem kel­lett volna kihunynia. Egyáltalán nem szükségszerű, hogy az ébredé­sek véget érjenek! Az ébredéseknek pontosan az az értelmük, hogy fo­lyamatosan előrehaladjanak. Isten tüzét át kell adni minden egyes új nemzedéknek. A gyermekek rendkívül befolyásolhatók és érzékenyek
- állandóan tanulni akarnak. Mint valami kis szivacs, mohón maguk­ba szívnak mindent, amit megosztasz velük. Tanítsd hát őket! Ha vannak gyermekeid, akkor a te válladon nyugszik az a mennyei fele­lősség, hogy Isten tüzét beléjük oltsd. Evan Roberts családja minden kétséget kizáróan komolyan vette ezt a felelősséget.

Evan erős jelleme a családjától kapott neveltetés következtében ala­kulhatott ki. Még nagyon kicsi volt, amikor apja megsérült egy bánya­szerencsétlenség során. A családfőnek emiatt ki kellett vennie Evant az iskolából, hogy segíthessen neki a szénbányában. A kisfiú zokszó nélkül engedelmeskedett.

Hamarosan ő is átvette azt a családi szokást, hogy megtanulja fej­ből idézni a Szentírást. Biblia nélkül sohasem lehetett látni. A munka­idő alatt állítólag a tárnák hasadékaiba rejtette el Bibliáját. Egy nap ha­talmas tűz keletkezett, amely mindent felégetett, ami az útjába került a kis Evan Bibliáját kivéve. Csak a lapjai perzselődtek meg egy kicsit, úgyhogy tovább is magával hordhatta minden nap, hogy egymás után emlékezetébe vésse az igeverseket. Evan minden áldott reggel odaállt az aknalejáróhoz, és mindegyik munkásnak idézett egy igeverset, hogy legyen min elmélkedniük munka közben. Amikor aztán estefelé meglátta őket, sorra megkérdezte tőlük: „Te milyen igazságot fedeztél fel a versedben?” Amint ezek a kemény munkából élő férfiak elhalad­tak a szénporlepte fiú mellett, fogalmuk sem volt arról, hogy mennyi­re fogja őt használni Isten nemzetük megváltoztatásában.