2013. október 15., kedd

Dave Hunt - Paráznáknak anyja 13.

A bukás szomorú bizonyítéka 

Hans Küng katolikus teológus római katolikusok többségének a nézeteit visszhangozza, amikor II. János Pált túlságosan is „keményvonalasnak” nevezi, és azt állítja, hogy a szexuális erkölcsöket érintő nézeteinek merevsége nemhogy elejét venné a szexuális tisztátalanságoknak, de még inkább elősegítik ezeket. Küng szerint, akit egyébként továbbra is a Vatikán rosszallásának köde vesz körül, a Veritas Splendor (amit az egyházi vezetők „szentségre való felhívásként” üdvözöltek) „II. János Pál bukásának bizonyítéka. Wojtyla nézete süket fülekre talált, jóllehet prédikációk százai visszhangozták világszerte. Ez pápai méltóságának legnagyobb kudarca.”

A katolikus egyház ellen indított 120 millió dolláros perében az egykori jezsuita pap, Terence Germán, aki 1978 és 1981 között római jezsuita főhadiszállásáról figyelte a Vatikán baklövéseit, azt nyilatkozta, hogy „a szexuális erkölcstelenségek miatti panasza süket fülekre talált a pápánál”. Aztán később, amikor a tények már tagadhatatlanná váltak, a pápa azt mondta, hogy ha elő is fordulnak ilyesmik, akkor is csak az Egyesült Államokban. „Ostobaság! - mondja Germán. - Ugyanez történik Rómában is, és ezt ő is nagyon jól tudja.”

A chicagói Joseph Bernardin bíboros azzal dicsekszik, hogy a Veritas Splendor „újra megerősíti azt a látást, amely a katolikus közösséget Krisztus ideje óta fenntartja”.
Valóban ennyire nem lenne tisztában egyháza történelmével és jelenlegi helyzetével?  Róma minden kétséget kizáróan az, amiről a Jelenések 17-ben szó van: paráznáknak anyja, aki a történelem során milliókat taszított paráznaságba a világon. E tekintetben egyedülálló.