2013. október 6., vasárnap

Kenneth E. Hagin - Az Ő képére

És mondá Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra… Teremté tehát az Isten az embert az Õ képére, Isten képére teremté õt… – 1MÓZES 1,26. 27.

Mert gyönyörködik az Úr az Õ népében…
– ZSOLTÁROK 149,4.

Ha az ember Isten hasonlatosságára lett teremtve, és Isten Szellem, akkor az embernek szükségképpen szellemnek kell lennie. Isten a saját gyönyörûségére teremtette az embert. Azért teremtette az embert, hogy közösségben legyen Vele. Az ember Istennel egy osztályba tartozik, különben nem tudna közösségben lenni vele.
Próbáltál már valaha közösségben lenni egy tehénnel? A tehenek más királyságból valók, mint te, egy másik osztályba tartoznak. Velük nem tudsz közösségben lenni. Egymással azonban képesek vagyunk közösségben lenni. És Istennel is képesek vagyunk közösségben lenni, mert az ember Isten osztályába tartozik.
Isten Szellem. Az ember pedig, aki Isten képére és hasonlatosságára lett teremtve, szintén szellemi lény.

Megvallás: Isten Szellem, és én is szellem vagyok. Én Isten képére lettem teremtve és az Õ hasonlatosságára. Istennel egy osztályba tartozom. Én képes vagyok Isten gyönyörûségére lenni, képes vagyok arra, hogy közösségben legyek Õvele.