2013. október 3., csütörtök

David Wilkerson - Az Új Szövetség lerontja a sátán erődjét 9.

Még Ézsaiás is úgy írja le számunkra Isten ígéretét, mint saját vörös-tengeri szabadulásunkat: „Én, az Úr vagyok a ti szentetek, Izrael teremtője, a ti királyotok. Ezt mondja az Úr, aki utat készített a tengeren, ösvényt a hatalmas vízen át, aki hagyta, hogy kivonuljanak a harci kocsik és lovak, a hadsereg és a harcosok, és most ott feküsznek, nem kelnek föl többé... Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek!” (Ézs 43,15-18)
Ézsaiás által ezekben az igékben ezt mondja Isten: Éveken át többször is hallottál igehirdetéseket arról a nagy csodáról, amelyet a Vörös-tengernél vittem végbe. Csodálatos volt ez a szabadítás, de csupán árnyék volt, mintakép. Szeretném, ha túllátnál mindezen, mert teljesen új dolgot teszek érted. „Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.” (19. v.)
Szellemi pusztaságban vagytok, szemben a Sátán erőivel. Érzitek, amint démoni seregének villámai lesújtanak rátok. És épp oly egyedül álltok az ellenséggel szemben, ahogyan akkor az izraeliek. Számtalan ígéretet tettetek az Úrnak, de egyiket sem tudtátok megtartani. Azonban amilyen bizonyosan megnyitotta Isten a Vörös-tengert, hogy Izrael népe átkelhessen rajta száraz lábbal, ugyanolyan biztos, hogy a ti tengereteket is megnyitja természetfölötti hatalmával. És ti átsétáltok megrögzött bűneitek között, az ördög minden ellenségeskedése ellenére. Megtapasztaljátok, hogy Isten átvisz titeket a saját Vörös tengereteken, és nem kell többé félnetek az ellenségtől.
Mikeás így prófétált: „Látják majd ezt a népek, és szégyenkeznek, elvesztik minden erejüket, kezüket szájukra teszik, füleik megsüketülnek” (Mik 7,16). A nemzet fogalmára használt héber alapszónak, a „gój” -nak van egy másik, képletes jelentése is: „egy csomó csúszó-mászó állat, vipera”. Mikeás tehát azt mondja: Isten népe megerősödik az által a kijelentés által, hogy ő megtartja a maradéknak tett ígéreteit. Amikor a hívők megértik, hogy megszabadultak a bűn hatalmából, öröm tölti el őket. Ez az öröm pedig erősíti a hitüket, zavarba hozza és megfélemlíti ellenségüket, a Sátánt. Megdermeszti az összes csúszó-mászó démoni csapatot.
Vörös-tengeri szabadulásod elhallgattatja a Sátán hazugságait. Kezét a „szájára teszi” félelmében, amikor Isten Szelleme működni kezd benned. Többé már nem hiszed el a Sátán vádjait. Ehelyett a démoni hatalmasságok és erők teljes zavarban távoznak.