2013. október 1., kedd

David Wilkerson - Az Új Szövetség lerontja a sátán erődjét 8.

A 15. VERSBEN ISTEN EGYIK LEGDICSŐBB ÍGÉRETÉT TALÁLJUK, AMELYET VALAHA IS TETT NÉPÉNEK: MEGESKÜSZIK, HOGY OLYAN SZEMÉLYRE SZÓLÓ SZABADÍTÁST AD, MINT EGYKOR NÉPÉNEK A VÖRÖS-TENGEREN.

„Csodás dolgokat mutatok neked, mint amikor kijöttél Egyiptomból.” (15. v.) Mikeás itt arra a csodára utal, amelyet Isten a Vörös-tengernél tett Izrael népével. Azt prófétálja, hogy ezt az ígéretet Isten kiterjeszti az utolsó idők egyházára is. Való igaz – az Úr megfogadja, hogy valami hasonlóan félelmetes dolgot tesz értünk a mai korban:
Megteszem értetek a Szellem által azt, amit a természet szerinti Izraellel tettem. Átélhetitek majd a vörös-tengeri csodát. Izrael egyedül volt ellenségével, a fáraóval szemben. Nem volt módja arra, hogy megszabadítsa önmagát a fáraó hatalmas hadseregétől. Ezért saját kezembe vettem népem szabadítását. Elkészítettem számára a menekülés útját, és az összes egyiptomi katona a tengerbe fulladt.
Ma – folytatja az Úr – a ti ellenségetek a Sátán és démonainak serege. Ellenetek támad éppen úgy, ahogyan a fáraó támadt Izrael ellen. Ellenségetek elhatározta, hogy visszavisz titeket a fogságba, megkötöz, és rabszolgává tesz. Én azonban újra megszabadítom népemet. Kezembe veszem a szabadításotokat. Ha bíztok bennem, látni fogjátok, ahogyan ellenségeteket sarkammal összezúzom. Bámulva látjátok majd, ahogyan bűneitek a tenger mélyére süllyednek, éppúgy, ahogy a fáraó katonái.
A Szentírás így foglalja össze az Izraellel esett csodát: „Megdorgálta a Vörös-tengert, és az kiszáradt, átvezette őket a mély vízen, akár a pusztában. Megszabadította őket gyűlölőik kezéből, megváltotta az ellenség kezéből. Üldözőiket víz borította el, egy sem maradt meg közülük.” (Zsolt 106,9-11)