2013. október 10., csütörtök

David Wilkerson - Az Új Szövetség lerontja a sátán erődjét 11.

ISTEN ESKÜVEL FOGADJA, HOGY SZÉTSZÓRJA SZEMED ELŐTT AZ ELLENSÉGET, HA RAGASZKODSZ A SZÖVETSÉGI ÍGÉRETEKHEZ.

„...port nyalnak, mint a kígyó, mint a föld férgei, reszketve jönnek elő rejtekhelyükről, rettegve folyamodnak az Úrhoz, és félnek majd tőled is.” (Mik 7,17) A héberben a „férgek”-re használt szó képletes jelentése: „csúszó-mászó, kígyózó félelmek”. Ezek a férgek, amelyekre Mikeás utal, a Sátán által belénk illtetett félelmek – a lelkünkbe ágyazódott vádak – Isten Pedig azt mondja, hogy „reszketve jönnek elő rejtekhelyükről”.
Mit is jelent ez? A „rejtekhely” szó esetében a héber alapszó, a „miszgeret” erődítményt jelent. Ugyanennek a szónak a gyöke (szgr) ezt is jelentheti: „megadja magát”. Ha ezt a két jelentést összeillesztjük, akkor az igevers ezt mondja: Minden sátáni hazugság megadja magát, és előjönnek erődítményeikből. – Egyszerűbben kifejezve: ha Isten ígéreteire támaszkodsz, akkor minden démoni hatalom feladja erődítményeit. A mindenható Istentől való félelmükben kikúsznak az elmédből.
Sőt ezek a lelkedben lakó ördögi erősségek nem csupán megadják magukat, hanem egész hadseregükkel együtt „rettegve folyamodnak Istenünkhöz, az Úrhoz, és félnek majd tőled is” (17. v.). Nem fogsz többé rettegni a gonosztól – ehelyett ő fog rettegni tőled. A gonosz minden hívőtől fél, aki a mindenható Szabadítóval, az új szövetség örök ígéreteinek birtokosával jár.
Isten híven teljesíti azt az ígéretét, hogy minden ellenségtől megszabadít téged. Gondolj Izraelre, amint ott áll a Vörös-tenger partján, az egyiptomi oldalon! Az ellenség egyre közeledik, Isten népe csapdában van, nincs mód a menekülésre. Vajon Isten ezt mondta nekik ekkor: Sajnálom, Izrael, nem tudlak megszabadítani. A málhátokban több ezer kis arany bálvány lapul. Távolítsátok el magatoktól a bálványimádást, mielőtt megszabadítanálak titeket. Másképpen meghaltok... ?
Még a gondolata is lehetetlen, hogy Isten ilyen módon válaszoljon. Milyen Isten lenne az, aki azért nem szabadítaná meg saját népét, mert még mindig harcol valamilyen bűnnel? Isten nem hagy el téged a Vörös-tengered partján. Kísértéseid, rossz szokásaid, megrögzött bűneid talán áthághatatlan akadálynak tűnnek számodra. Az Úr azonban azt ígéri, hogy megszabadít az ő nevéért. És Istenünk hűségesen megtartja szövetségét.
Legyen ez az imádságod:

„Uram, esküvel ígérted, hogy Istenem leszel. Azt mondtad, hogy megtapasztalhatom a saját vörös-tengeri szabadításomat. Azt is mondtad, hogy a gonosz a szájára teszi a kezét, és nem fog többé hazugságokkal vádolni engem. Én most a te szövetséges ígéretedre hivatkozom, Atyám. Szabadíts meg, és dicsőítsd meg magadat az életemben!”