2013. október 17., csütörtök

Kenneth E. Hagin - Nyereség!

Mert nékem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség. – FILIPPI 1,21.

Amikor a test meghal, a belsõ ember tovább él. Pál a fizikai halálról beszél – és azt mondja, hogy az nyereség. Ez ellent mond annak az elképzelésnek, miszerint az ember meghal, mint egy kutya, és ennyi az egész. Ebben így határozottan nem lenne semmi nyereség. De cáfolja azt az elképzelést is, miszerint, ha meghalsz, csak ide-oda lebegsz, mint egy felhõ az égen. Ebben sem lenne semmi nyereség. Kihúzza a talajt a reinkarnáció  elmélete alól is. (Ami ugyancsak mindenestül puszta fantazmagória! Semmi igei nincs benne.) Sokan azt hiszik, hogy újra meg fognak születni erre az életre – legközelebb, mondjuk, mint tehén, ló vagy akár légy. Semmi nyereség nem lenne abban, ha mint tehén jönnél vissza – lehet hogy megennének. Ha szúnyog lennél, lehet, hogy le csapnának. Milyen ostobák tudnak lenni az emberek, amikor elhagyják a Bibliát és hamis tanításokba keverednek!
Az igazság pontosan az, amit a Biblia állít: A fizikai halállal az újjászületett hívõ – aki örök szellemi lény – elköltözik, hogy Krisztussal legyen, és ez valóban nyereség!

Megvallás: Nekem az élet ebben a fizikai testben a Krisztus. A Krisztus élete lakozik az én valódi énemben – a belsõ emberben, az örök szellemi lényben.