2013. augusztus 13., kedd

Reinhard Bonnke és Billy Graham az amerikai ébredésről

A legutóbbi Jesus Culture konferencián Reinhard Bonnke evangélista többezer „utánpótlás evangélista” előtt azt mondta, hogy a Szent Szellem álomban azt mondta neki: „Az Egyesült Államok üdvözülni fog!”

Bonnke - akinek a nemzetközi szolgálata, a Christ for all Nations több mint 75 millió megtérőt regisztált Afrikában és a világ más részén - azt mondta, hogy ez az álom hasonló volt ahhoz, amelyet 1972-ben kapott, amikor a Szent Szellem azt mondta neki: „Afrika üdvözülni fog!”
„1972-ben Afrikában hallottam, ahogy a Szent Szellem álmomban azt kiáltja: Afrika üdvözülni fog!” - mondta Bonnke (73) hatezer, főként fiatal hallgatója előtt a californiai Gibson Amphitheater-ben.
Mindenki azt gondolta, hogy ez lehetetlen” - mondta. „Én azonban négy egymás utáni éjszaka hallottam, és végül azt mondtam a feleségemnek: Azt hiszem, a Szent Szellem valamit mondani akar. Aztán múlt évben újra hallottam az Urat. Azt mondta: „Az Egyesült Államok üdvözülni fog!” És hát, tudjátok, azok után, amiket Afrikában láttam, én már gyógyíthatatlan hívő lettem. Hiszem, hogy Amerika üdvözülni fog, ebben teszünk lépéseket, és hisszük, hogy az Úr megteszi azt, amit csak Ő tud megtenni. Egyik stadionból a másik stadionba, egyik városból a másik városba, a Atlanti-óceán partjától a Csendes-óceán partjáig fogunk elmenni Jézus nevében. Ámen!”

Bonnke megjegyzései annak fényében különösen érdekesek, hogy számos kiemelkedő evangélista és szolgálat - jelesül Billy Graham, Franklin Graham, Greg Laurie, Banning Liebscher, a Jesus Culture, a Harvest Crusades és mások - az Egyesült Államok felé fordítják figyelmüket, remélve, hogy részesei lehetnek annak a szellemi mozgalomnak, amelyet Billy Graham „nagy szellemi ébredés” néven aposztrofált.

A híres-neves evangélista, aki 94. életévében jár, november 7-én, 95. születésnapjára időzíti a My Hope America With Billy Graham című evangélizációs kampányát. Ehhez az országossá váló rendezvénysorozathoz már több mint 16000 gyülekezet és több százezer egyén csatlakozott, hogy családtagok, barátok, szomszédok és munkatársak társaságában részt vegyenek a hét programjaiban, amelyeken Graham új és erőteljes üzenetét hallhatják, valamint dinamikus dicsőítést és bizonyságtételeket.

Ez az esemény csupán egyike azoknak a rendezvényeknek, amelyek az elkövetkező időszakban lesznek. Bonnke szeptember 27-én és 28-án tartja a Good News Orlando evangélizációs kampányát az orlandói Amway Központban, Floridában. Laurie, a Riverside-i Harvest Christian Fellowship vezető lelkésze Californiában, augusztus 23-25 között fog beszélni az éves Harvest Crusade alkalmon a californiai Anaheimben, szeptember 28-29 között pedig a Harvest America alkalmon, Philadelphiában a Wells Fargo központban.

Bonnke a már említett konferencián elmondta a közönségnek, hogy Isten gyakran használ „kisembereket” az evangélizáció nagy munkáira. „Én csak egy kis evangélista vagyok, de elmondhatom, hogy Isten használja a kisembereket. Nem az olyan nagyokat használja, mint Góliát vagy Saul király, hanem a senkiket, akiket valakivé tesz! Akiket a világ megvet, azok Isten választottai. A Biblia minden lapján ezt olvashatjuk.”

A konferencián szóba került, hogy a közvélemény-kutatások szerint az Egyesült Államok egyre inkább poszt-keresztény, vagyis kereszténység utáni nemzetté válik - és az 1980 és 2000 között születettek közül minden harmadik semmiféle gyülekezeti kapcsolattal nem rendelkezik. Azonban egy közelmúltbeli felmérés szerint a 18 és 29 év közötti gyülekezeti háttérrel rendelkező amerikaiak 30 százaléka azt mondja, hogy „lelkesebb vagyok a gyülekezetemmel kapcsolatban, mint valaha”.

A 19 éves, South Pasadena-i Matagwos Gatbrekristos elmondta a Charisma magazinnak, hogy „teljes szívemmel hiszem, hogy Amerika üdvözülni fog, és ez még a mi időnkben megtörténik!”
„Csak rajtunk múlik, hogy a generációnk üdvözüljön” - mondta Gatbrekristos, aki evangélista szolgálatra készül. „Nem hiszem, hogy Isten egy másik generációt használ a mi generációnk megnyerésére. Ennek közülünk kell indulnia.”

Egy másik fiatal, a californiai Jasmine Ealderas (18) pedig azt mondta, azonosulni tud Bonnke lelkes látásával az Egyesült Államok megtérésével kapcsolatban.
„Az ébredés már zajlik - mondja, most zajlik, hiszen a stadionok már ma is megtelnek egy-egy keresztény rendezvényen”.

A háromnapos konferencia utolsó napján Liebscher, a Jesus Culture igazgatója, nyilvános imádsággal nyitotta meg az alkalmat, amelyben azt kérte, hogy „a nyugati parttól a keleti partig, Los Angelestől kezdve egészen New Yorkig Isten ébressze fel az amerikaiak szívét”.
„Hiszem, hogy Isten ezt a lelkületet akarja felszabadítani. Hiszem, hogy Isten fel akarja gerjeszteni a hitedet a városodért. Emeld fel a hangodat, hogy Isten kitöltse a Szellemét Los Angelestől New Yorkig, a nyugati parttól a keleti partig, hogy rázza meg és ébressze fel az egész országot!”
Az igehirdetésében Liebscher megosztotta, hogy a konferencia célja az volt, hogy a fiatalok úgy menjenek el a konferenciáról, hogy „meglássák az ébredést a városukban, az iskolájukban, és a lakókörnyezetükben”.
„Arra vagytok elhíva, hogy megváltoztassatok egy egész generációt, mondta Liebscher. Arra vagytok elhíva, hogy alakítsátok a világtörténelem menetét”.

Forrás: http://www.charismanews.com/us/40591-evangelists-reinhard-bonnke-billy-graham-gear-up-for-us-revival