2013. augusztus 15., csütörtök

David Wilkerson - Az Újszövetség szabadító hatalma 9.

TALÁN NEM ÉRTED, HOGYAN IS LEHETSZ RÉSZES EBBEN A CSODÁLATOS SZÖVETSÉGBEN.

Hogyan válhat valósággá az új szív ígérete annak a népnek az életében, amely nem vágyik arra, hogy tökéletesen megismerje Istent? Miért pazarolná irgalmát Isten olyanokra, akiknek nem áll szándékukban elhagyni a bűneiket?
Ma, amikor a nép erős megkötözöttségben él, Isten újra emlékeztet a szövetségre. Meghallotta a szabadságra vágyó nép sóhajtozását és kiáltozását. Ezért így szól hozzánk: Elvesztetted a szövetség igazságát. És ha én most nem tárom fel előtted újra szövetségemet, akkor nincs remény számodra. – Igéjében ezt ígéri nekünk: „Ha... ragaszkodnak szövetségemhez, akkor... örök nevet adok nekik, amelyet nem lehet eltörölni...” (Ézs 56,4-5).
Meggyőződésem, hogy Isten új szövetségi kijelentése az egyetlen üzenet, amely ezekben az utolsó napokban megszabadíthatja a népet a bűn hatalmától. Igen, a gonoszság még jobban el fogja árasztani a világot, olyan mértékben, mint még soha. Isten azonban előhozza az ő új szövetségének igazságát, hogy megszabadítsa népét. Ő tudja, hogy a nép csak így állhat meg az esztelen gonoszság támadásával szemben.
Az évek múltával talán megfeledkeztünk erről az igazságról. Az Úr azonban nem felejtette el, és soha nem is fog elfeledkezni róla. Úgy tekint most ránk, ahogyan Izraelre tekintett Egyiptomban. És eljön újra, hogy a szövetség által megszabadítsa népét.