2013. augusztus 6., kedd

R. Liardon - Maria Woodworth-Etter 13.

Nincs olyan könyv, amely egy kötetben leírhatná Maria Woodworth- Etter szolgálatának minden részletét. Az alázatos külső mögött való­ságos szellemi erőmű feszült: úgy nézett ki, mint „a nagymamád, de közben hatalmas szellemi tekintéllyel rendelkezett a bűn, a betegsé­gek és a démonok felett”. Nem is tudott minden meghívásnak eleget tenni. Ahová viszont elment, ott mindig országos méretű felbolydulás lett, amit nem lehetett elhallgatni.

Az egyik ilyen összejövetelt az akkor fiatal pásztor, F. F. Bosworth szervezte Dallasban. A júliustól decemberig tartó látványos összejöve­telekről szóló beszámolók megrázták a világot. Ennek eredményekép­pen Dallas a pünkösdi ébredés egyik központjává vált.

Egyik este három nagyon méltóságteljes szolgálótestvér érkezett az összejövetelre. Mivel már nem volt ülőhely, a színpadon ülő prédi­kátorok átadták a helyüket nekik. A „méltóságteljesek” kelletlenül ugyan, de helyet foglaltak. Elkezdődött a szolgálat, és Isten ereje most is olyan erős volt, mint máskor. Hirtelen az egyik merev prédikátor le­esett a székéről, bele a fűrészporba, és mozdulatlanul elterült. A má­sik kettő próbált úgy tenni, mintha nem vették volna észre barátjukat. Néhány percen belül azonban a második is csatlakozott hozzá, és Ő is magatehetetlenül a fűrészporba zuhant. Kisvártatva a harmadik még a színpadról is leesett, s ő is mozdulatlanul hevert a többiekkel együtt. Ez a három ember több mint három órán át feküdt Isten ereje alatt. Végül egyenként felálltak, leporolták magukat, és kábultan a kijárat fe­lé indultak.

Ezrek jöltek Dallasba; volt, aki több mint kétezer mérföldet utazott. Hozták a betegeket és gyógyulásra szorulókat. Valaki egy esés miatt három törött bordával érkezett, alig bírt állni a fájdalom miatt. Etter testvérnő ráhelyezte a kezét, és hittel imádkozott érte. A befelé fordult csontok azonnal a helyükre kerültek. Amikor megérintette, a férfi arca először megrándult, de a végén ütögetni kezdte a bordáit, mert rájött, hogy a fájdalom és a duzzadás eltűnt. Egy másik, tüdőbe­teg férfit ágyon hoztak be. Állapota reménytelen volt, egy elfekélyesedett, nyílt seb mély lyukat hagyott a testén. Maria imádkozott érte, és Isten ereje eltalálta. Felpattant az ágyáról, és fel-alá kezdett rohangál­ni a tömeg előtt. Aztán végigülte az összejövetelt, és a saját lábán ment haza. Attól a naptól fogva napi két kilót hízott.