2013. május 12., vasárnap

Rodney H. Browne - HUSZONEGY BIZONYÍTÉK JÉZUS FIZIKAI FELTÁMADÁSÁRA 2.


Lássátok meg az Én kezeimet és lábaimat, hogy Én magam vagyok. tapogassatok meg Engem és lássatok; mert a szellemnek nincs húsa és csontja, amint látjátok, hogy Nékem van! Lukács 24:39
 
14.    Jézus Maga áll közöttük (Lukács 24.56; János 20.19). A tanítványok azt hitték, hogy szellemet látnak (Lukács 24:37), de Jézus biztosította őket, hogy nem szellemet látnak, hanem az Ő testét - ugyanazt a testet, amely évekig velük volt (Lukács 24:39-43).
 
15.    Szükséges volt a Krisztusnak megfeszíttetnie és a halálból feltámadnia (Lukács 24:46). Ugyanaz a test, amelyet keresztrefeszítettek, feltámadt a halálból.
 
Lukács 24:46 - És monda nékik: Így van megírva, és így kellett szenvedni a Krisztusnak és feltámadni a halálból harmadnapon.
 
16.    Jézus teste is - nemcsak a szelleme - felvitetett a mennybe (Lukács 24:50-51). Jézus fizikai kezeit emelte fel. Ha valóban nemcsak szellem volt, ahogy mondta (Lukács 24:37-43), akkor a teste vitetett fel a mennybe.
 
Lukács 24:50-51 - Kivivé pedig őket Bethániáig; és felemelvén az Ő kezeit, megáldá őket. 51 És lőn, hogy míg áldá őket, tőlük elszakadván, felviteték a mennybe.
 
17.    A tanítványok azt hitték, hogy valaki elvitte az Urat a sírból, mert még nem ismerték az Írást, hogy Jézusnak fel kell támadnia a halálból (János 20:2; 9).
 
János 20:2 - Futa azért és méne Simon Péterhez és ama másik tanítványhoz, akit Jézus szeretett, és monda nékik: Elvitték az Urat a sírból és nem tudjuk, hová tették Őt.
 
János 20:8-9 - Akkor aztán beméne a másik tanítvány is, aki először jutott a sírhoz, és látott és hitt. Mert nem tudták még az Írást, hogy fel kell támadnia a halálból.
 
Jézus "nem talált" teste nem kevesebb, mint tizenkét alkalommal jelent meg több száz szemtanú számára (János 21:14).
 
János 21:14 - Ezzel már harmadszor jelent meg jézus az Ő tanítványainak, minekutána feltámadt a halálból.
 
Jézus testét nem vitték el. Feltámadt és ma is él Isten jobbján (Márk 16:19; Apostolok Cselekedetei 2:33; Róma 8.34; Zsidókhoz írt levél 1:3; Zsidókhoz írt levél 12:2).
 
Zsidókhoz írt levél 1:3 - Aki az Ő dicsőségének visszatükröződése és az Ő valóságának képmása, Aki hatalma szavával fenntartja a mindenséget, Aki minket bűneinktől megtisztítván üle a Felségesnek jobbjára a magasságban.
 
Zsidókhoz írt levél 12:2 - Nézvén a hitnek fejedelmére és bevégzőjére Jézusra, Aki az előtte levő öröm helyett megvetve a gyalázatot, keresztet szenvedett, s az Isten királyi székének jobbjára ült.
 
18.    Tamás a következőt mondta: Ha nem látom az Ő kezein a szegek helyeit, és be nem bocsátom ujjaimat a szegek helyébe, és az én kezemet be nem bocsátom az Ő oldalába, semmiképpen el nem hiszem. Nyolc nap múlva Tamásnak megadatott ez a lehetőség, meggyőződhetett arról, hogy Jézus teste valóban feltámadt (János 20:25; Lukács 24:37-43).
 
János 20:25-29 - Mondának azért néki a többi tanítványok: Láttuk az Urat. Ő pedig monda nékik: Ha nem látom az Ő kezein a szegek helyeit, és be nem bocsátom ujjaimat a szegek helyébe, és az én kezemet be nem bocsátom az ő oldalába, semmiképpen el nem hiszem. 26. És nyolc nap múlva ismét benn voltak az Ő tanítványai, Tamás is ővelük. Noha az ajtó zárva volt, beméne Jézus és megálla  középen és monda. Békesség néktek! 27 Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az Én kezeimet; és hozd ide a te kezedet és bocsássad az Én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő. 28 és felele Tamás és monda Néki: Én uram és én Istenem! 29 Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál Engem, Tamás, hittél: boldogok, akik nem látnak és hisznek.
 
19.    A Jézus feltámadását megelőző alkalmakkor a test támadt fel, nem a lélek. Illés feltámasztotta a halálból a Sareptai özvegyasszony fiát (1 Királyok 4:18-37). Elizeus feltámasztotta a halálból a Sunemai asszony fiát (2 Királyok 4:18-37). Egy halott feltámadt, amikor annak testét Elizeus sírjába helyezték, és az hozzáért annak csontjaihoz (2 Királyok 13.21). Jézus testileg feltámasztotta Lázárt a halálból (János 11:1-44).
 
Azt vitatni, hogy Krisztus teste az egyetlen, amely soha nem fog feltámadni, kimondhatatlan lázadás, mert számos igehely állítja, hogy bizony feltámadt (Apostolok Cselekedetei 2:31; Apostolok Cselekedetei 4:33; Róma 1:4; 1 Péter 3:21; stb.).
 
Apostolok Cselekedetei 2:31 - Előre látván ezt, szólott a Krisztus feltámadásáról, hogy az Ő lelke nem hagyatott a sírban, sem az Ő teste rothadást nem látott.
 
Apostolok Cselekedetei 4:33 - És az apostolok nagy erővel tettek bizonyságot az Úr Jézus feltámadásáról; és nagy kegyelem volt mindnyájukon.
 
Róma 1:3-4 - Az Ő Fia felől, Aki Dávid magvából lett test szerint, 4 Aki megbizonyíttatott hatalmasan Isten Fiának a szentség Szelleme szerint a halálból való feltámadás által, a mi Urunk Jézus Krisztus felől.
 
20.    Jézus egész örökkévalóságon át a testén fogja viselni a sebeket.
 
Zakariás 13:6 - És ha mondja Néki valaki: Micsoda ütések ezek a kezeiden? Azt mondja: Amiket az Én barátaim házában ütöttek rajtam.
 
21.    Jézust eltemették és feltámadt (1 Korinthus 15:1-58). Ebből az igeversből világosan láthatjuk, hogy aki nem hisz Krisztus fizikai feltámadásában, elkárhozik.
 
1 Korinthus 15:3-4 - Mert azt adtam előtökbe főképpen, amit én is úgy vettem, hogy a Krisztus meghalt a mi bűneinkért az Írások szerint; 4 És hogy eltemettetett; és hogy feltámadott a harmadik napon az Írások szerint.
 
1 Korinthus 15:20 - Ámde Krisztus feltámadott a halottak közül, zsengéjük lőn azoknak, kik elaludtak.