2013. május 12., vasárnap

Peter Horrobin - Hogyan lépnek be a démonok 9.


A szabadsághoz vezető lépések a következők:


a)         Hajlandóság a bűn természetének elismerésére: bálványimádás, amely végeredményben a Sátán imádása.
b)         Az okkultizmusban való mindenfajta részvétel megvallása (amint a szolgálat folyik, az Úr leleplezheti, hogy az érintett személy mélyebben belekeveredett valamibe, amelynek emléke már el van temetve.)
c)         Szívünkből és akaratunk döntésével meg kell térnünk. (A sajnálkozás nem elegendő, az akaratnak tudatosan részt kell vennie abban a döntésben, hogy elfordulunk az összes ilyen jellegű tevékenységtől a jövőre nézve.)
d)        Szabadulás azoktól a démonoktól, amelyek az okkult tevékenység által beléptek (vagy kívülről irányították az életünket).
e)         A szellem, a lélek és a test gyógyulása azokból a sérülésekből, amelyek a démonikus tevékenységben való részvétel eredményeként bekövetkeztek.

A kezelésnek radikálisnak és határozottnak kell lennie. Az nem elég, ha csak tessék-lássék csinálunk valamit. A Sátán tisztában van azzal, hogy őszintén megtértünk-e, és ha bármilyen kétely van a szívünkben, akkor a saját döntésünk feljogosítja a démonokat arra, hogy ott maradjanak, és hiába kiabálunk velük, mindez teljesen eredménytelen lesz. Jakab nagyon világosan fogalmaz: „Amikor imádkoztok, hinnetek kell, és egyáltalán nem szabad kételkednetek. Aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél űz és hajt. Az ilyen ember, aki képtelen elhatározásra jutni és eltökélni magát abban, amit tesz, ne gondolja, hogy bármit is kap majd az Úrtól” (Jakab 1:6-8).

Ha teljes mértékben megtérünk, akkor ezzel megszüntettük a Sátán jogait, és a démonok kény­te­lenek eltávozni, amikor erre felszólítjuk őket. (Általában nem távoznak el saját jószántukból, csak akkor, ha utasítjuk őket erre. Ne felejtsük el, hogy a Sátán arra utasította őket, hogy tart­sa­nak ki a helyükön és teljesítsék feladatukat!)
Sok ember semmit sem tud az okkultizmus veszélyeiről, vagy arról a tényről, hogy az, amit ő teljesen veszélytelennek vél, az okkultizmus kategóriájába tartozik. A 3. mellékletben felsoroltuk és kifejtettük a legáltalánosabb okkult tevékenységek ellenőrző listáját. Erősen javaslom, hogy a könyv minden kedves olvasója imádkozva olvassa végig a felsorolást, és kérje meg Istent, hogy mutassa meg neki: nem keveredett-e bele bármilyen okkultizmusba akár személyesen (tudva vagy tudatlanul), akár őseinek bűnein keresztül, amelyek hatással vannak rá úgy, hogy észre sem veszi.

Volt valaki, akit lelkigondozásban részesítettünk, aki nem tudott továbblépni az ellenőrző listában szereplő „kabbala” szón. Fogalma sem volt arról, mi az hogy kabbala, és nem tudott senkiről a családjában, aki ebbe belekeveredett volna. De a Szent Szellem azt mondta neki, hogy meg kell tagadnia őseinek bűneit, amit ezen a területen elkövettek. Meg is tette, mire azok a szellemek, amelyek a kabbala gyakorlásán keresztül beléptek a családjába, azonnal erőszakosan megnyilvánultak a szemünk láttára. Isten a titkok nagy leleplezője, mert „az egész teremtett világban minden leplezetlen és nyitott a szemei előtt” (Zsidók 4:13), és „Ő jelenti meg a mély és elrejtett dolgokat, tudja, mi van a sötétségben, őt magát pedig világosság veszi körül... van Isten a mennyben, aki kijelenti a titkokat” (Dániel 2:22, 28).