2013. május 23., csütörtök

Derek Prince - Lucifer lázadása 7.

Most tekintsünk át néhány igehelyet az írásból, ami az említett eseményekre utal. Főként az Ezékiel 28. feje­zetét vizsgáljuk meg. Ez elsősorban Tírus városával foglalkozik, amely az óko­ri világ egyik nagy keres­kedelmi központja volt. Is­ten üzenetében két külön személlyel találkozunk itt: az egyik Tírus fejedelme, a má­sik Tírus királya. Mindenképpen szeretném világossá ten­ni, hogy ez a két személy nem lehet ugyanaz. A fejedelem egy földi személy (ember), a király pedig egy láthatatlan angyali személy, aki nem lehet más, mint a Sátán. Ez mu­tatja, hogy minden ádámi királyság, birodalom fölött van egy láthatatlan, sátáni személy, sátáni szellemi királyság, amit azért szerveztek meg, hogy a földi király­ságokat a Sátán céljainak megfelelően irá­nyítsák. Ezt a szellemi tényt számításba kell venni.

Most nézzük meg az Ezékiel 28,1—2-t.
Először Tírus fejedelmének szól az üze­net: „Embernek fia! Mondjad Tírus fejedelmének: ezt mondja az Úr Isten: mivel­hogy felfuvalkodott a szíved és ezt mond­tad: Isten vagyok én, Isten székében ülök a tengerek szívében, holott csak ember vagy és nem Isten, mégis olyanná tevéd a szíved, minő az Isten szíve.”

Tehát Tírus fejedelme kétség nélkül egy történelmi személy, ugyanakkor ószövet­ségi előképe az Antikrisztusnak. Külön­böző, az Antikrisztusra utaló személyiségjegyei vannak. Gondoljunk például arra, hogy az Antikrisztus, aki Istennek tartja magát, beül majd az Isten templomába, imádatot követel, és emellett hatalmas kereskedelmi és vallási birodalommal ren­delkezik. Később Tírus fejedelméről a kö­vetkezőket olvassuk:
„Lám, bölcsebb volnál te Dánielnél! Sem­mi elrejtett dolog nem homályos néked!” (Ezék 28,3) Tehát olyan emberről van szó, aki Istennek képzeli és gőgösen felmagasztaltatja magát. Az Antikrisztus rendkívüli, természetfeletti bölcsességgel rendelkezik, és hatalmas anyagi jólét veszi körül.

Ezékiel 28,4-9: „Bölcsességeddel és értelmeddel gyűjtöt­tél magadnak gazdagságot, s gyűjtöttél aranyat s ezüstöt kin­cses házaidba. Bölcsességednek nagy voltával kereskedé­sed közben megsokasítád gazdagságodat, és felfuvalkodott szíved gazdagságod miatt. Ezokáért így szól az Úr Isten: mivel olyanná tevéd szíved, minő az Isten szíve: azért íme, hozok reád idegeneket, a nemzetek legkegyétlenebbjeit, és kivonsszák fegyvereiket bölcsességed szépsége ellen, és megfertéztetik fényességedet. A sírgödörbe szállítanak alá, s meghalsz a megölöttek halálával a tengerek szívé­ben. Vajon mondván mondod-é megölöd előtt: Isten vagyok én? holott ember vagy és nem Isten a téged átalütőnek a kezében!”

Az, aki Istennek tartja magát, amikor rá­következik Isten ítélete, úgy hal meg, mint ember!