2013. május 7., kedd

Derek Prince - Lucifer lázadása 1.

Az élet tele van háborúságokkal és konfliktusokkal - szemmel láthatóan az egész világmindenségben. Az emberi faj háborúságban áll, és ez a konfliktus hozzátartozik a keresztény élethez: tulajdonképpen katonák vagyunk, akik háborúba hivatalosak. Az említett konfliktu­sok gyökere a lázadás Isten igazságos uralma ellen. Ez a tény vezet a következő kérdéshez: mikor és hogyan kez­dődött a lázadás?

Ahhoz, hogy ezt megvizsgáljuk, két dolgot kell leszögeznünk:

1. A Biblia elsősorban Adámmal és az ő leszármazottaival foglalkozik. Bármi más, ami a Bibliában szerepel, csak ke­rete ennek a képnek. Természetesen a keret is fontos, hogy a képet kiemelje.

2. Volt egy meghatározatlan korszak a világmindenség történetében Ádám teremtése előtt - nevezzük ezt Ádám előtti korszaknak. Az 1 Mózes 1,1-ben olvassuk a követke­ző rendkívüli kezdő mondatot: „Kezdetben teremté Isten(ek) az ege(ket) és a földet.”

A héberben az "Isten" és az "ég" szavak többes számúak; tehát a Biblia rögtön megmutatja Isten többességét - és ugyanígy az egek többességét is. Jób és Nehémiás könyvé­ből pedig kiderül, hogy az egeket és annak lakóit már az­előtt megalkotta Isten, mielőtt a Földet teremtette volna.

Az 1 Mózes 1,2-ben azt látjuk, hogy a Föld kietlen és puszta volt. Meggyőződésem, hogy nem ilyennek teremte­tett, hanem ilyen lett - méghozzá egy isteni ítélet eredmé­nyeképpen, ami az 1 Mózes 1,1-ben és 1,2-ben leírtak közötti időszakban sújtotta a földet.
Az itt szereplő ’kietlen és puszta’ kifejezés héber megfelelője a ’tohu és bohu’. Egyéb ige­helyekkel összehasonlítva, ahol ugyanez a ki­fejezés szerepel, láthatjuk, hogy a ‘tohu és bohu’ mindig olyan állapotra vonatkozik, amit Isten haragja és ítélete idézett elő. A körülmé­nyek tehát arra utalnak, hogy a Biblia első és második versében kinyilatkoztatott állapotok között Isten elhagyta és megítélte a földet.

A legvilágosabban az Ézsaiás 45,18 mutatja, hogy az Úr nem teremtette a földet tohunak - kietlennek, hiábavalónak - vagyis nem erre az állapotra alkotta; következésképpen valaminek ebbe az állapotba kellett juttatnia bolygónkat.