2013. május 21., kedd

Derek Prince - Lucifer lázadása 6.

Nézetem szerint az Ádám előtti peri­ódusban a menny és a föld tökéletes volt, nem ‘tohu és bohu’. Isten átadott Lucifernek egy bizonyos hatalmi szin­tet, amelybe beletartozott a föld is. Ezt a térséget egy Ádám előtti faj - vagy fajok - lakták, és létezett egy Ádám előtti Édenkert is. Az ‘éden’ azt jelenti: ‘kedv, tetszés’. Templom és szent hegy is volt. Lucifer volt a templom örző­je, és ő vezette az istentiszteleteket.

Amikor ezt megértettem az Igéből, ak­kor láttam meg azt is, hogy Lucifer, aki Sátánná lett, milyen mértékben hasz­nálja a vallást az emberek becsapásá­ra. Ő mestere a vallásnak és a vallásos szokások szervezésének, mert e térén tevékenykedett bukása előtt is.

Lucifer büszke lett a saját bölcsessé­gére és szépségére, és az Istennel va­ló egyenlőségre vágyott. Számomra na­gyon valószínűnek tűnik, hogy ez a pozíció a Fiúé volt, az örök Fiúé, az Úr Jézus Krisztusé. Lucifer tudatosan előkészített egy lázadást, becsapta és elcsábította Istentől és a Fiútól a hatal­ma alá rendelt angyalokat, azután tá­madásba vezette őket Isten trónja el­len. Ezért őt és angyalait levetették a mennyből, Isten lakóhelyéről, amely az „egek ege”. Ezután egy rivális ki­rályságot alapított Istennel szemben, ami a magasságban helyezkedik el Is­ten lakóhelye és a látható ég között.

A Sátán és a lázadó angyalok bizonyos mértékig maguk után vonták a föld lakóit a lázadásba és mindenfajta gonosz­ságba. Ez az időszak valószínűleg sokáig tartott, mert Isten csodálatra méltóan hosszútűrő, és nem torol meg mindent azonnal. Hiszem azt, hogy Isten mindent felajánlott a meg­bocsátás érdekében az egész Ádám előtti lázadó fajnak, de végül hatalmas ítéletet hozott a földre és lakóira - főleg víz által. Ennek eredményét írja le az lMózes 1,2, amikor azt mondja: a föld ’kieten és puszta’ lett, ’tohu és bohu’.

A különböző népek mitológiái számtalan utalást tar­talmaznak az Ádám előtti aranykorra. (Nem azt mondom, hogy ezek a mitológiák igazak, de tartal­mazzák az igazság morzsáit és ugyanazok a mítoszok kü­lönböző népeknél megtalálhatóak.) A föld egyszerű­en csak hozta a gyümölcse­it, lakói pedig ettek-ittak.

Ugyancsak sok történe­tet találunk arról, hogy egy egész földrész elsüllyedt az óceánban - ez az úgynevezett „mélység”. Ez eszünkbe juttathatja a démonok szavait, akik így kér­lelték Jézust: „Ne küldj minket a mélységbe." Ezek a szellemi lények tisztában vannak vele, hogy eljön az idő, amikor majd oda kell menniük, és Jézus tudta ezt, hiszen ismerte az Atya prog­ramját. Ez a mélység meg­felel a börtön képének, amely az ítélet helyéül ké­szíttetett az előttünk lévő civilizációnak.

Véleményem szerint az Ádám előtti faj test nélküli szellemei megfelelnek a démonoknak, azoknak a gonosz szellemeknek, akik jelenleg is működnek a földön. Ezek nem angyalok, hanem emberi - vagy ahhoz hasonló - lények szellemei. Az afrikai ébredés egyik szemtanúja mesélte, hogy többször előfordult: amikor gonosz szelleme­ket űztek ki az emberek­ből, azok beszélni kezd­tek. Egy férfi megkérdezte az egyiktől: „Te az Ádám előtti fajból vagy?” Mire ő azt mondta: „Igen.” Nem tudom, igaz-e ez a törté­net, én inkább csak érde­kességként említettem.