2013. május 16., csütörtök

Kenneth E. Hagin - A betegségek forrása


Hát  ezt, az  Ábrahám  leányát, kit  a  sátán  megkötözött  ímé, tizennyolc  esztendeje, nem  kellett-é feloldani e kötélbõl szombatnapon?
— LUKÁCS 13,16.

A Biblia egy fokozatos, elõre haladó kijelentés. Csak az Újszövetségben  kapjuk  meg  a  teljes  világosságot,  értjük meg a teljes igazságot és a teljes kijelentést. Az Újszövetségben Jézus világosan tanította, hogy a betegség az ördögtõl van, és nem Istentõl.
A Lukács 13-ban látjuk, amint Jézus bemegy a zsinagógába szombat napján. Egy asszonyt talált ott, akinek a teste mereven össze volt görnyedve. Nem tudott felegyenesedni. Talán  krónikus  ízületi  gyulladása  volt.  Jézus  magához hívta, és azt mondta: „Asszony, feloldattál a te betegségedbõl!” Azután  Jézus  rátette  a  kezét,  és  rögvest  felegyenesedett. A zsinagóga  vezetõje,  hasonlóan  néhány  mai  gyülekezet vezetõjéhez, haragra gerjedt emiatt!
Majd, ahogy fel van jegyezve ebben a szövegben, Jézus megvilágosította  azt  a  tényt,  hogy  a  sátán  a  betegségek szerzõje. Jézus három megvilágosodást adó kijelentést tett:
(1) Az asszonyt fel kell oldozni; nem szabad megkötözöttségben tartani; meg kell szabadulnia ettõl a testi bajtól.
(2) A  sátán  volt  az,  aki  megkötözte  õt,  és  nem  Isten.
(3) Azért kellett feloldani, mert a szövetséghez tartozott, Ábrahám leánya volt.


Megvallás: Mivel  a  sátán  a  betegség  szerzõje,  nekem betegségtõl  szabadon  kell  járnom.  Jézus  már  gondoskodott  rólam,  hogy  ezt  meg  tudjam  tenni.  Az  isteni egészség az én szövetségi jogom!