2013. május 30., csütörtök

Kenneth E. Hagin - Mi a helyzet Jóbbal?

Azután  az  Úr  megszabadította  Jóbot  fogságából, miután imádkozott vala az õ barátaiért, és kétszeresen visszaadá az Úr Jóbnak mindazt, amije volt.
— JÓB 42,10. (KJV)

— De azt elfelejtetted, Hagin testvér, hogy Isten tette Jóbot beteggé — mondta valaki.
— Nem, nem Õ tette — hanem az ördög.
— Na igen, de Isten adott neki engedélyt rá!
De nem Isten rendelte el Jób nyomorúságát. Isten megfogja engedni neked, hogy akár kirabolj egy benzinkutat (szabad akaratod van), de nem fogja elrendelni, hogy megtedd. Isten csak egy értelemben  adott  „engedélyt” az ördögnek.  Ha te  megengeded  a sátánnak,  hogy  megtámadjon téged, akkor ezt Isten is meg fogja engedni, mert a sátán e világ istene (2Kor. 4,4), te pedig az õ területén élsz. Maga Jób nyitott ajtót az ördögnek a félelmeivel. Jób azt mondta:
„Mert amitõl remegve remegtem, az jöve rám…” ( J ób 3,25)
Sok  Biblia-kutató  megegyezik  abban,  hogy  Jób  egész története  mindössze  egy  kilenc–tizennyolc  hónapos idõszakot ölel fel. Láthatjuk, hogy végül Isten megszabadította  Jóbot  a  fogságából.  Amikor  tehát  Jób  beteg  volt,  az ördög  fogságában  volt.  Amikor  szegénységben  volt,  az ördög  fogságában  volt. Isten  azonban  megszabadította Jóbot  fogságából!  Kétszeresen  adta  vissza  neki  mindazt, amije volt. Ez a jellemzõ Isten munkájára!

Megvallás:  Isten  megszabadít  minket  fogságunkból! Nem  Õ  kötöz  meg  minket.  Isten  megszabadít  minket! Jézuson keresztül én szabad vagyok! Sohasem fogadom el  a  betegséget  és  testi  bajt,  mintha  az  Istentõl  jönne! Én tudom, hogy honnan jön — és ellenállok neki!