2013. május 15., szerda

Rick Warren - Mindig van remény

„A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek által.” Róma 15,13 


A második világháború végén egy amerikai tengeralattjáró tért vissza a Virginia állambeli Newport News kikötőjébe, hogy ott állomásozzon. Ahogy a kikötőbe ért, valami szörnyű dolog történt, és a tengeralattjáró elkezdett süllyedni. A partiőrséget rögtön kiküldték, hogy mentsék a személyzetet. Búvárok úsztak le a tengeralattjáró hajótestéhez, hogy megállapítsák a problémát. Ahogy a búvárok a tengeralattjáró közelébe értek hallották, hogy egy leleményes tengerész egy kalapáccsal a hajótestet kopogtatja és morse-kóddal azt kérdezi „Van remény?”
Ez az élet egyik alapvető kérdése – „Érdemes élni?”

Minden nap emberek ezrei teszik fel ezt a kérdést különböző helyzetekben:
-         amikor az orvosi rendelő előtt várakoznak a teszteredményekre
-         amikor egy pár, aki hónapok óta jár tanácsadásra, semmi változást nem tapasztal
-         amikor a könyvelővel birkóznak csődeljárás során
-         amikor egy család megtudja, hogy a gyermekük eltűnt
40 napig étel nélkül, 3 napig víz nélkül is életben maradsz. 8 percig levegő nélkül is kibírod. De egy másodpercig sem tudsz remény nélkül élni. Ez egy nélkülözhetetlen része az életnek. Amikor a remény elveszett, az életnek vége.
Mivel a remény annyira kis mennyiségben található meg a mai társadalomban, az emberek bedőlnek mindenféle átveréseknek. Hamis reményekben bíznak, például a médiumokban, tenyérjósokban, az asztrológiában, álgyógyítókban és sarlatánokban.
Elkerülhetetlen, hogy ezekben a hamis reményekben végül csalódjanak.
Szóval, hova fordulhatok, hogy igazi reményt találjak? A Biblia azt mondja, hogy forduljunk Istenhez.

A Róma 15,13 ezt mondja: A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek által.
Isten az egyetlen olyan reményforrás, aki soha nem fog csalódást okozni. Ha a hitünket belé vetjük, ő örömet, békét és reményt ad nekünk, ami túlcsordul.
Szükséged van az ilyen reményre.
Ezékiel könyvének a végén Isten azt mondja: „Én vagyok Jehova Shammah.” Ez a héberben azt jelenti: „Én vagyok Isten, aki mindig jelen van.” Isten mindig jelen van. Ott van a múltadban. Ott van a jelenedben, és a jövődben. Ott van a jó helyeken és ott van a gonosz helyeken.
Mindenhol ott van. És te soha, de soha nem vagy egyedül.
Ahol Isten van, ott a remény is.