2013. május 15., szerda

Kenneth E. Hagin - Ez volt a cél


…  Azért  jelent  meg  az  Istennek  fia, hogy  az ördög munkáit lerontsa. — 1JÁNOS 3,8.

A  koreai  háború  idején  olvastam  egy  ismert  újságíró cikkét. Azt írta: „Én nem állítom, hogy keresztény vagyok, de nem vagyok ateista, és agnosztikus sem. Az ateista azt mondja,  hogy  nincs  Isten.  Az  agnosztikus  azt  mondja,
lehet, hogy van Isten; õ nem tudja. Én hiszem, hogy van Isten, és nem hiszem, hogy minden csak úgy véletlenül jött létre. Az tart vissza attól, hogy keresztény legyek, amit a prédikátorok  hirdetnek.  Õk  ugyanis  azt  mondják,  hogy Isten irányít mindent. Nos, ha valóban így van, akkor eléggé összezavarta a dolgokat.”
Majd  utalt  a  háborúkra,  gyermekek  halálára,  a  szegénységre, a betegségre és más dolgokra, amelyek sújtják a világot. Azt írta: „Én hiszem, hogy létezik valahol egy magasabb rendû lény, és mindaz, amit Õ teremtett szép és jó volt. Azt azonban nem tudom elhinni, hogy ezek a tragikus dolgok Isten munkái lennének.”
Nem,  ezeket  a  dolgokat  a  bûnbeesés  hozta  magával, amikor a sátán lett ennek a világnak az istene. (2Kor. 4,4) A Biblia továbbá azt tanítja, hogy amikor végül a sátán el lesz távolítva a földrõl, semmi nem lesz itt, ami fájdalmat okoz vagy pusztít. Nyilvánvalónak kellene lennie, honnan jön minden fájdalom és pusztítás. Ha Istentõl jönnének a gonosz dolgok, akkor még a sátán eltávolítása után is szenvednünk  kellene,  mert  Isten  akkor  is  itt  lesz  a  földön. Tudjuk, hogy a gonoszság nem Istentõl származik.


Megvallás: Azért  jelent  meg  az  Istennek  Fia,  hogy  az ördög munkáit lerontsa. Mint Krisztus Testének a tagja, én hatalmat gyakorlok az ördög munkái felett!