2013. május 20., hétfő

Kenneth E. Hagin - A gyógyítás jó


A názáreti Jézust, mint kené fel Õt az Isten Szent Szellemmel  és  erõvel, ki  széjjeljárt  jót  tévén  és meggyógyítván mindeneket, kik az ördög elnyomása alatt voltak; mert az Isten volt Õvele.
— APOSTOLOK CSELEKEDETEI 10,38.

Ki kente fel a Názáreti Jézust? Isten! Jézus pedig azt mondta: „… az Atya, aki énbennem lakik, Õ cselekszi e dolgokat.” ( J án. 14,10) Hogyan  tudta  Isten  megcselekedni ezeket Jézuson keresztül? Úgy, hogy felkente Jézust Szent Szellemmel és gyógyító erõvel. Mit tett Jézus azzal a kenettel, amivel Isten felkente Õt? Szertejárt és jót tett! Mi volt az a jó, amit Jézus tett? A gyógyítás!
Ily módon, valójában Isten gyógyította az embereket, amikor  Jézus  gyógyította  õket,  mert  Isten  volt  az,  aki felkente Jézust. Isten az, aki gyógyít! Isten senkit sem betegít meg! Kiket gyógyított meg Jézus? Mindazokat, akik az  ördög  hatalma  alatt  voltak.  Mindazokat!  Mindazok, akik  meggyógyultak  Jézus  szolgálata  során,  az  ördög  elnyomása  alatt  voltak.  (Ez  nem  jelenti  azt,  hogy  mindegyikükben egy gonosz szellem lett volna, de azt igen, hogy az ördög áll minden betegség mögött.) Mégis, ahogy hallunk  némelyeket  beszélni  - még  szolgálókat  is - azt akarják elhitetni velünk, hogy Isten és az ördög szerepet
cseréltek az elmúlt kétezer év alatt; Isten az, aki betegséget helyez  az  emberekre,  az  ördög  pedig  meggyógyítja  õket. Ez  azonban  képtelenség!  Az  ördög  most  is  ugyanaz  az ördög, mint ami volt. Isten pedig ugyanaz az Isten!


Megvallás:  A  sátán  az  elnyomó,  nem  pedig  Isten.  Jézus a Szabadító!