2014. március 6., csütörtök

Rodney H. Browne - EGY CSODÁLATOS ÚJ ÉLET

Mert a Krisztusnak szerelme szorongat minket, 15 Úgy vélekedvén, hogy ha egy meghalt mindenkiért, tehát mindazok meghaltak; és azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, ezután ne maguknak éljenek, hanem Annak, Aki érettük meghalt és feltámasztatott. 16 Azért mi ezentúl senkit sem ismerünk test szerint; sőt ha ismertük is Krisztust test szerint, de már többé nem ismerjük. 17 Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden. 18 Mindez pedig Istentől van, Aki minket Magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és Aki nékünk adta a békéltetés szolgálatát; 19 Minthogy az Isten volt az, Aki Krisztusban megbékéltette Magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek Igéjét. 20 Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne mi általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel. 21 Mert Azt, Aki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk Őbenne. 2 Korinthus 5:14-21
 
Mindenkiért meghalt, hogy azok, akik élnek ezután ne maguknak éljenek:
 
Jézus meghalt értünk - mindannyiunkért. Megmentett bennünket és vadonatúj teremtéssé tett minket Krisztusban. Isten szeretete kitöltetett a mi szívünkbe a Szent Szellem által. Most, hogy Jézushoz tartozunk, az Ő szeretete nem engedi meg, hogy önzőek legyünk - többé nem magunknak élünk, hanem Őnéki, és azért, hogy másokat szolgáljunk. Már nem magunknak élünk, hanem Jézusnak, Aki feltámadt értünk.
 
Ezentúl senkit sem ismerünk test szerint:
 
Nem ismerjük Jézus Krisztust test szerint, és nem ismerjük egymást sem test szerint. Jézus nem csupán ember, hanem Ő testben megjelent Isten - meghalt és feltámadt, és Isten jobbján ül. Nem számít, hogy ki voltál mielőtt találkoztál Jézussal; nem számít, hogy ki minek tart; nem számít, mit tettél; nem számít, hogy mit gondolsz magadról vagy hogy más mit gondol rólad; nem számít mit mondanak rólad az emberek. Ha újjászülettél, akkor az egyetlen dolog, ami számít, hogy Jézus mit gondol és mond rólad - AZ VAGY, AKINEK JÉZUS MOND!
 
Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, újjá lett minden:
 
A régiek elmúltak! A régi életed elmúlt! Régi gondolkodásmódod és életvezetésed elmúlt! Mostmár új a szíved, és az életed is új. A jövőd megváltozott! Örök élet költözött a szívedbe, és a menny része a jövődnek.
 
Az új életed ellenkezője a régi életednek. A régi életedben minden tekintetben a bűn uralkodot, az új életedben azonban a bűnnek nincs hatalma rajtad. Minél jobban megérted annak a szeretetnek a nagyságát, és a bűnbocsánatot, amely rádáradt, annál jobban fog az életed Istennek tetszeni, és fogja az életed Istent igazságban szolgálni. Minél jobban átadod magad az Úr által kapott igazlelkűségbenk, és engeded, hogy munkálkodjon abenned, annál kisebb hatalma lesz a bűnnek rajtad.
 
Mindez Istentől van:
 
Mindez Istentől van az új életedben. Az Úr jelenléte és áldása betölti életed minden területét. Ha valóban megtértél, nem fogod hagyni, hogy bármi istentelen vagy nem krisztusi jelen legyen az életedben, mert megtapasztaltad az igazi életet, és tudod, hogy a régi életednek az újhoz képest semmi haszna nem volt. Új életed az új családod köré épül - az Atya, a Fiú és a Szent Szellem köré, valamint Krisztusban levő testvéreid köré. Azért élsz, hogy kedvében járj Istennek, mert megtapasztaltad az Úr jelenlétének igazi szabadságát.
 
Isten az Atya megbékéltetett minket Magával Jézus Krisztus által:
 
A békéltetés szó "kedvességbe való visszaállítást" jelent, ill. hogy azok, akik ellenségek voltak, újra barátok lesznek. Egykor Isten ellenségei voltunk, de megbékéltünk Ővele, és visszaállíttattunk az Ő kedvességébe.
 
Isten a békéltetés szolgálatát adta nekünk:
 
Mivel megbékéltettünk Istennel, ezért Ő annak szolgálatába állított bennünket, hogy bemutassunk másokat Neki, hogy ők is megbékélhessenek az Úrral!
 
Isten a békéltetés Igéjét bízta ránk:
 
Az Atya ránkbíztott egy üzenetet, amely megbékélést fog hozni Őközte és a világ közé. Az üzenet úgy szól, hogy Isten volt Krisztusban, megbékéltette a világot Magával, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket. Jézus a bűnért való büntetés egész osztályrészét magára vállalta, hogy mi teljes bűnbocsánatot kapjunk és bátran állhassunk Isten jelenlétében.
 
Ezért Krisztusért járunk követségben, mintha Isten kérne miáltalunk:
 
Amikor az evangélium jó hírét hirdetjük, Isten Maga szól általunk, kérvén azokat, akiknek szeretetre és bűnbocsánatra van szükségük. Te Isten nagykövete vagy - az Ő nevében beszélsz, és Őt képviseled. A legcsodálatosabb, a legerőteljesebb, a legdrágább üzenetet közvetíted a világ számára. Könyörögsz nekik Krisztus nevében: "Béküljetek meg az Istennel!"
 
Azért adattak nekünk ezek az áldások, mert:
 
Azt, Aki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk Őbenne.