2014. március 25., kedd

Frank Hammond - Az elutasítottság legyőzése 20.

Anyagi vágyak

A szeretet hiánya az ember életében nagy űrt eredményez. Ezt az űrt valaminek gyorsan be kell töltenie. A Sátán mindig ott van és felajánl valamit a szeretet helyettesítésére. Szeretetet nem tud felajánlani, így a vágyat ajánlja. Ez lehet hatalomvágy, vágy az elismerésre, pénz utáni vágy, szexuális vágyak; ő ezzel akarja a szeretet hiánya miatti űrt betölteni. A szeretet megelégít, de a vágy soha. A vágy mindig űrt és nagy sebeket hagy maga után.

"Azután a kívánság megfoganván, bűnt szül: a bűn pedig teljességre jutván, halált nemz." (Jak. 1:15.)

Az ember bizonyos fajta kényelmet tapasztal meg házán, egzotikus autóján, bundáján, jól megtervezett sport eszközein, sok pénzbe kerülő nyaralásán és jó borokon keresztül; de az ÉN változatlanul egyedül van a belső ürességben. A dolgok utáni vágy soha nem elégül ki. Még akkor sem, ha megkapta, amit akart. A vágy egyre Többre és többre éhes.
A vágy a szív egy bizonyos állapota. Olyan dolgok után is vágyhatunk, amelyeket nem szerzünk meg. Olyan embert is irányíthat a vágy, aki valójában szegénységben él és csak kevés dolog van a tulajdonában, ám belsejében mégis háborúság van.

"Honnét vannak háborúk és harcok közöttetek? Nem onnan-é a ti gerjedelmeitekből, amelyek a ti tagjaitokban vitézkednek? Kívántok valamit, és nincs néktek: gyilkoltok és irigykedtek és nem nyerhetitek meg; harcoltok és háborúskodtok; és nincsen semmitek, mert nem kéritek. Kéritek, de nem kapjátok; mert nem jól kéritek, hogy gerjedelmeitekre költsétek azt. “ (Jak. 4:1-3.)

Anyagi dolgok soha nem helyettesítik a szeretetet. Sem a világ összes pénze, sem az, amit rajta tudsz venni, nem tudja betölteni szeretet-szükségletedet. A világ hirdeti, hogy mennyi mindene van, és el akarja hitetni, hogy bizonyos dolgok fognak bennünket megelégíteni. Mózes példát adott nekünk, amikor Isten útját választotta a világ útja helyett. Bölcsen meglátta, hogy a világban lévő élvezetek csak rövid ideig tartanak, ezzel szemben Isten szolgálatának jutalma örökkévaló (lásd Zsidó 11:24-26 ).