2014. március 18., kedd

Reinhard Bonnke - Jézus: palástban, vagy ruhátlanul? 4.

HOGYAN NYERHETJÜK EL AZ EREDETI ERŐT ?

Európában az első századokban uralkodott egy roppant különös szokás: az ereklyék árusítása. Egyesek szörnyű csontvázakkal és sok más cikkel házaltak, amelyek állítólag egykor szentekéi voltak. Némelyik ilyen darab felháborító volt, mint pl. Noé fogai, vagy reszelék Péter láncaiból, amelyeket a börtönben viselt. Mindezek mögött azonban ott volt az érzelmekkel teli vágyakozás Isten valóságának és hatalmának megérintése után. Az emberek nem tudták, hogyan tegyék meg ezt. Másodkézből próbálták elérni Istent, csontokon és apostolok, vértanúk és szentek ereklyéin keresztül. Remélték, hogy ezeknek a hívőknek az áldásai majd rájuk szállnak.

Dehát miért tették ezt, testvér? A valóság elsőkézből elérhető. Ha azt tesszük, amit az apostolok tettek, megkaphatjuk ugyanazt, amit az apostolok megkaptak. Ezt maga Péter mondta (Ap.Csel. 2:38 39.). Mindannyian megismerhetjük Isten erejét, és előre mehetünk a Szent Szellem hatalmával. Ez az eredeti védjegy! Pál számára ez azt jelentette: "a pogányokat engedelmessé tenni, szóval és tettel, jelek és csodák ereje által, az Isten Lelkének ereje által betöltöttem a Krisztus evangéliumát" (Róma 15:18-19.).

"És nem tanítja kiki az ő felebarátját „mondván: Ismerd meg az Urat, mert mindannyian megismernek engem a kicsinytől nagyig" (Zsid. 8:11.). A Pünkösdnek minden életben meg kelt ismétlődnie. Az apostolok nem rendkívüli emberek voltak, hanem közönséges emberek voltak egy rendkívüli Istennel.