2014. március 6., csütörtök

Reinhard Bonnke - A semmihez sem hasonlítható üzenet 4.

Minden idők leghíresebb szabaduló művésze Houdini volt, a szórakoztató ipar nevezetes alakja. A rendőrség bezárta őt egy cellába, és amikor elmentek, ő másodperceken belül szabadon követte elfogóit, egy esetet kivéve. Már fél órája volt bezárva és még mindig a zár fölött bosszankodott. Akkor jött egy rendőr, és egyszerűen kitárta az ajtót. Be sem volt zárva! Bolonddá tették Houdinit, aki megpróbált kinyitni egy már nyitott ajtót. Krisztus egyenesen végigment a Nagy Kétségbeesés palotáján. Nála vannak a pokolnak és a halálnak kulcsai. Ő kinyitotta a kapukat. Miért izzadnak hát bele milliók, hogy akár trükkökkel is megpróbáljanak kikerülni rossz szokásaikból és kötelékeikből? Új kultuszokhoz, vagy régi pogány vallásokhoz csatlakoznak, új elméleteket hallgatnak és pszichiáterekhez járnak. Miért? Hiszen Jézus szabadítja meg az embereket. Mindig.

EZ AZ EVANGÉLIUM ! Nem róla prédikálsz, nem kínálod fel a tartalmát vitára. Az evangélium nem vitatéma, hanem a szabadulás kihirdetése. Párbeszéd? Az evangélium nem változtatható meg: ez egy végzés, egy királyi és isteni rendelet. Némelyik szabadulási rendszer és elmélet már önmagában kötelék, telve életfogytiglani kötelességekkel és követelményekkel. Csak Jézus ment meg.

Emlékszem valakire, aki azt mondta nekem, hogy ő is "szellemi tanácsadó". Azt viszont nem hitte, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, és hogy a Biblia Isten Igéje. Ezért tűnődtem el azon, hogyan tanácsol ez a "tanácsadó" bárkit is. "Összetört szívvel szoktak öntől távozni az emberek?" - kérdeztem, "Ó, nem" - nyugtatott meg - "Csak megnyugtatom őket." A szemébe néztem és így szóltam: Uram, egy süllyedő hajón lévő embernek több kell, mint egy nyugtató. Ne nyugtassa meg! Hiszen már süllyed! Amikor Jézus egy hajóroncson levő emberhez megy oda, nem dob neki nyugtatót ezekkel a szavakkal: pusztulj el békében! Lenyújtja szegekkel átütött kezét, megragadja az illetőt, és azt mondja: "ÉN ÉLEK, ÉS TE IS ÉLNI FOGSZ."

Ez Jézus Krisztus evangéliuma, ezt kell hirdetni. Jézus a világunk Üdvözítője. Ez az üzenet élet, békesség és egészség a szellemnek, a léleknek és a testnek.